Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ … ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ … ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Μόλις το 16% εμπιστεύεται την αμερικανική κυβέρνηση

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ο Λευκός Οίκος ο οποίος ζήτησε με επιστολή του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «να καταγγείλουν την παραπληροφόρηση» που διεξάγουν οι Ρεπουμπλικανοί «σε βάρος του προέδρου Τζο Μπάιντεν».

Με την επιστολή αυτή δίνουν οδηγίες στα ΜΜΕ να ακούν και να προωθούν μονάχα την πολιτική εκδοχή των Δημοκρατικών, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές της αμερικανικής Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου.

Η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε την επιστολή αφού ο ρεπουμπλικανός επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας εναντίον του Τζο Μπάιντεν για την παραπομπή του σε δίκη με ερώτημα την καθαίρεση, κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι τροφοδοτεί μια «κουλτούρα διαφθοράς».

Οι πολίτες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ωφελήθηκε οικονομικά από τις υποθέσεις του γιού του, Χάντερ.

Οι απόψεις των Αμερικανών για το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε νέα χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με μια έρευνα που αποκαλύπτει το σχεδόν ρεκόρ δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, αποστροφή και προς τα δύο πολιτικά κόμματα και γενική εξάντληση εξαιτίας του διχασμού. Η έρευνα του Pew Research Center  αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αποστροφή για την πολιτική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  Σύμφωνα με τα στοιχεία, τέσσερις φορές περισσότεροι Αμερικανοί έχουν δυσμενείς απόψεις και για τα δύο κόμματα σήμερα από ό,τι το 2002 -υψηλό όλων των εποχών, με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να είναι εξίσου αντιδημοφιλείς. 

Επίσης, η εμπιστοσύνη στην αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σχεδόν σε χαμηλό 70 ετών, με μόλις το 16% του κοινού να δηλώνει ότι την εμπιστεύεται τις περισσότερες -τουλάχιστον- φορές.

Exit mobile version