Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλο ψέμα ότι ο Homo sapiens γεννήθηκε στην Αφρική 

Μεγάλο ψέμα ότι ο Homo sapiens γεννήθηκε στην Αφρική 

Μεγάλη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο “Οι απαρχές της γλυπτικής από τον παλαιό κόσμο και την Λέσβο” πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές. 

Στην παρουσίαση της εκθέσεως όλα τα ευρήματα ηλικίας 300 χιλιάδων χρόνων π.Χ όπως ο Χειροπέλεκυς, που βρέθηκε στην Λέσβο, καθώς και γλυπτό πτηνού, που βρέθηκε στην Γαλλία ηλικίας 150 χιλιάδες χρόνια, όπως και άλλος χειροπέλεκυς, τουλάχιστον 300 χιλιάδων χρόνων που βρέθηκε στην Αγγλία θεωρούνται, έτσι χωρίς αποδείξεις, ότι είναι έργα του ανθρώπου Νεάντερνταλ και όχι του Homo sapiens. Γιατί αυτό; Γιατί η συμμορία που κατευθύνει την ανθρωπολογική επιστήμη για λόγους “αντιρατσιστικούς” έχει καταλήξει στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε στην Αφρική και από εκεί πήγε στις άλλες Ηπείρους και ότι αυτό συνέβη μεταξύ του 50.000π.Χ. έως 70.000π.Χ.

Η έξοδος από την Αφρική είναι ένα μεγάλο ψέμα και αυτό αποδεικνύεται από ένα εύρημα Ελληνικό μάλιστα, από την περιοχή της Πελοποννήσου. 

Συγκεκριμένα, ένα κρανίο που βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται προ τουλάχιστον 210.000 ετών, αντιπροσωπεύει το αρχαιότερο δείγμα ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρασία, δηλαδή εκτός Αφρικής, όπως ανακοίνωσε μια ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Αυτό σημαίνει ότι το κρανίο είναι κατά τουλάχιστον 150.000 χρόνια παλαιότερο από το αρχαιότερο απολίθωμα «έμφρονος ανθρώπου» (Homo sapiens) που είχε βρεθεί έως τώρα στην Ευρώπη.

Το κρανίο βρέθηκε στην τοποθεσία της Πελοποννήσου στο σπήλαιο Απήδημα δυτικά της Αρεόπολης στη Μάνη στο τέλος της δεκαετίας του 1970, στη διάρκεια ερευνών του Ανθρωπολογικού Μουσείου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Exit mobile version