Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: “Ελεύθερη Αγορά” και Ιστορία 

“Ελεύθερη Αγορά” και Ιστορία 

Σε κάθε προεκλογική περίοδο, αλλά και στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των εκλογών, το κύριο βάρος των συνθημάτων των κομμάτων αναμφισβήτητα πέφτει στον τομέα της οικονομίας. Αποτελεί πλέον γεγονός αναντίρρητο ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν στην κυριολεξία μεταβληθεί σε μηχανισμούς παραγωγής μίας οικονομικής πολιτικής.

Για τον λόγο αυτό οι ιδεολογίες τους και από αυτήν την ίδια την ονομασία τους δείχνουν ότι σαν κεντρική τους ιδέα έχουν έναν τρόπο διαχειρίσεως των οικονομικών (π.χ. φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός κ.λπ.). Με άλλα λόγια κανείς πλέον δεν μπορεί να αρνηθεί ότι στην πολιτική πραγματικότητα των ημερών μας ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ η πολιτική την οικονομία, αλλά η οικονομία την πολιτική. Τα κόμματα ως οντότητες δεν έχουν πλέον σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα μιας ενότητος προσώπων με κοινά ιδανικά και κοινό όραμα, αλλά είναι συνεταιρισμοί ατόμων με κοινά συμφέροντα και κοινή πεποίθηση για την διαχείριση των οικονομικών του Κράτους.

Η περίφημη «ελεύθερη» αγορά

Όμως η περίφημη «ελεύθερη» αγορά, στην οποία προσβλέπουν τόσο οι φιλελεύθεροι, όσο και οι σοσιαλιστές και ακόμη και κάποιοι «εθνικό» – συντηρητικοί, είναι ένας τεράστιος και παγκόσμιος μηχανισμός, που τείνει, εάν δεν το έχει ήδη κατορθώσει, να ελέγξει ολόκληρη την ανθρωπότητα και ΟΧΙ με τους νόμους της περίφημης αγοράς, αλλά στις πλείστες των περιπτώσεων με την βία. Όταν το Ιράκ κατέλαβε το Κουβέιτ και απειλήθηκε ο έλεγχος των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής, τότε δεν λειτούργησε κανένας νόμος της «ελεύθερης αγοράς» για να αντιμετωπισθεί ο Σαντάμ Χουσεϊν, αλλά η πολιτική των κανονιοφόρων των ΗΠΑ.

Η περίφημη λοιπόν παγκόσμιος «ελεύθερη αγορά» δεν είναι μια φυσική οικονομική διαδικασία, αλλά ένας μηχανισμός βίας, βίας στην κυριολεξία, βίας των Media, βίας στον πολιτισμό, στα θεάματα και στην τέχνη. Ακόμη είναι μία δύναμη, που ξεπερνά και αυτήν την ίδια την οντότητα του κράτους, αφού στέκει κυρίαρχη πάνω σε αυτήν. Πρόκειται για μια κατάσταση πλήρους αναρχίας, πλήρους ελλείψεως κάθε εθνικής αρχής, στην οποία κυρίαρχη στέκουν όχι οι κάτοχοι των υλικών αγαθών (ούτε καν αυτοί …), αλλά οι απατεώνες του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Για μας τους Έλληνες Εθνικιστές είναι αυτονόητο ότι κάθε διαδικασία εκτός Εθνικού ελέγχου είναι απορριπτέα. Γιατί για μας Κυρίαρχη Αξία πάνω απ΄ όλα είναι το Έθνος. Και ο χειρότερος εχθρός του Έθνους είναι κάθε μορφής διεθνισμός, είτε αυτός είναι ο διεθνισμός των προλεταρίων, είτε αυτός είναι ο διεθνισμός των χρηματιστηρίων.

Αυτή η τυραννία του διεθνισμού των Χρηματιστηρίων, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την μεγάλη απάτη αυτών οι οποίοι συγκέντρωσαν στα χέρια τους τον παγκόσμιο πλούτο, είναι και ο μεγάλος ένοχος για την πολιτική των Μνημονίων, η οποία έχει οδηγήσει την Πατρίδα μας στη σημερινή ζοφερή κατάσταση. 

Ευκαιρίας δοθείσης οι αρνητές του Έθνους, τόσο οι μαρξιστές, όσο και οι φιλελεύθεροι, επιχειρούν να θέσουν την Εθνική Μνήμη, την Ιστορία μας στο απόσπασμα και διαστρεβλώνουν τα πάντα. Όχι τυχαία γιατί Λαός που έχει συνείδηση της εθνικής του ιστορίας δεν μεταβάλλεται τόσο εύκολα και τόσο απλά με το βρώμικο χρήμα σε μία αγέλη χωρίς Πατρίδα.

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Exit mobile version