Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το τέμενος του Αλ Ακσά πίσω από τον νέο πόλεμο στην Παλαιστίνη 

Το τέμενος του Αλ Ακσά πίσω από τον νέο πόλεμο στην Παλαιστίνη 

Το τέμενος Αλ Ακσά είναι ο τρίτος ιερότερος χώρος για τους μουσουλμάνους. Οι Εβραίοι από την πλευρά τους θεωρούν ότι στο σημείο αυτό και στην ευρύτερη περιοχή ήταν ο ναός του Σολομόντος. Για όσους δεν το ξέρουν, στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ο Πανάγιος Τάφος και με δύο λόγια οι Εβραίοι θέλουν να καταργήσουν τα Ιερά προσκυνήματα Χριστιανών και μουσουλμάνων για να ανοικοδομήσουν τον τρίτο ναό που θα σημάνει την παγκόσμια κυριαρχία τους. Φυσικά όχι όλοι οι Εβραίοι, αλλά κάποιοι φανατικοί, στα όρια της παραφροσύνης, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν τον κόσμο ακόμη και σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόσφατη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ είχε την ονομασία «Πλημμύρα του Αλ Ακσα».

Το Ισραήλ αποκαλεί την καταστροφική επίθεση της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα ως τη δική του «11η Σεπτεμβρίου». Ο εγκέφαλος πίσω από την επίθεση, ο Παλαιστίνιος Μοχάμεντ Ντέιφ, την αποκαλεί «Πλημμύρα του Αλ Ακσα».

Η φράση του Ντέιφ μεταδόθηκε καθώς η Χαμάς εκτόξευε χιλιάδες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση ήταν εκδίκηση για τις ισραηλινές επιδρομές στο τέμενος Αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ.

«Σήμερα η οργή της Αλ Ακσα, η οργή του λαού και του έθνους μας εκρήγνυται. Σήμερα είναι η μέρα να κάνετε αυτόν τον εγκληματία να καταλάβει ότι ο χρόνος του έχει τελειώσει», είπε ο Ντέιφ.

Exit mobile version