Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανεπιθύμητος παντού ο Ζελένσκι 

Ανεπιθύμητος παντού ο Ζελένσκι 

Ότι έχασε τον πόλεμο ο Ζελένσκι φαίνεται καθαρά από την διεθνή του απομόνωση. Στην Ρουμανία δεν του επέτρεψαν να μιλήσει στο κοινοβούλιο (στην Ελλάδα δεν υπήρχε πρόβλημα…), ενώ στην επιθυμία του να επισκεφθεί το Ισραήλ πήρε αρνητική απάντηση παρ’ όλο το γεγονός ότι είναι Εβραίος γιατί το Ισραήλ δεν θέλει να δυσαρεστήσει την Ρωσσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ήθελε να επισκεφθεί το Ισραήλ στις 16 Οκτωβρίου προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή του στη χώρα, αλλά οι ισραηλινές αρχές του κατέστησαν σαφές ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», αποκαλύπτει το ισραηλινό πρακτορείο Ynet. 

Αυτή ήταν μια ταπεινωτική απόρριψη για τον Zelensky, που είναι εβραϊκής καταγωγής, δεδομένου ότι άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες επισκέπτονται το Ισραήλ. 

Όπως έγραψαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης στις 16 Οκτωβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken. 

Σύμφωνα με το Ynet, ο Zelensky ήταν πρόθυμος να ταξιδέψει στο Ισραήλ και αργότερα αλλά πλέον είναι παραγκωνισμένος, καθώς το ενδιαφέρον του δυτικού κόσμου στρέφεται στη Μέση Ανατολή.

Σκοπός του ήταν Zelensky ήταν να συνδέσει τη σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη με εκείνη στην Ουκρανία για να μη μειωθεί το ενδιαφέρον ΗΠΑ – ΕΕ για την Ουκρανία. Το Ισραήλ δεν είναι πρόθυμο να επιδεινώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι της ισραηλινής απόρριψης προηγήθηκε η ακύρωση ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βουκουρέστι. 

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Zelensky επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis και να μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου. 

Σύμφωνα με τη Libertatea, η ομιλία του Zelensky ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας. 

Η εφημερίδα απέδωσε την ακύρωση της ομιλίας Zelensky την Diana Sosoaca, μια γερουσιαστή «φίλα προσκείμενη στη Ρωσία» , η οποία ζήτησε να μην εμφανιστεί ο Ουκρανός πρόεδρος στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, γιατί η παρουσία του θα αμαυρώσει την εικόνα της χώρας. 

Exit mobile version