Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΥΓΗ:«Γιατί, κύριε, δεν σας αρέσει που έχω τη σημαία στο μπράτσο;»

ΑΥΓΗ:«Γιατί, κύριε, δεν σας αρέσει που έχω τη σημαία στο μπράτσο;»

Η φυλλάδα της αριστεράς “ΑΥΓΗ” ανησυχεί γιατί παρ’ όλες τις διώξεις κατά των εθνικιστών, δηλαδή των χρυσαυγιτών, υπάρχουν ακόμη στα σχολεία μαθητές με εθνικιστικές ιδέες και δημοσιεύει κείμενο καταγγελία ενός καθηγητού, ο οποίος όπως και οι περισσότεροι καθηγητές κάνουν συστηματική κομμουνιστική προπαγάνδα στα σχολεία, μετατρέποντας τα Ελληνόπουλα σε γενίτσαρους. Διαβάστε ένα απόσπασμα από το κείμενο του καθηγητή: 

“Καθημερινός είναι ο αγώνας που έχουν να δώσουν στις τάξεις τους οι καθηγητές. Σε ένα από τα σχολεία του Κερατσινίου, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που κύλησε το αίμα του Παύλου, ο Γιάννης Π. δεν μένει στα στενά όρια της διδακτέας ύλης. Προσπαθεί να θυμίζει στους μαθητές του σε ποιον δρόμο περπατάνε πριν φτάσουν να ακούσουν το πρώτο κουδούνι. «Δεν χρειάζονται διδακτισμός και πολλά κούφια λόγια. Αλλά κάποιες ενέργειες που θα φέρνουν στην επιφάνεια την ιστορική μνήμη. Που θα θυμίζουν ότι το σχολείο έχει αξίες ακόμη κι αν έξω δεν υπάρχουν».

Στο Λύκειο που εργάζεται βρίσκεται πάνω από είκοσι χρόνια και έχει δει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η επιρροή του φασισμού. «Έβλεπα παιδιά με στρατιωτικές στολές παραλλαγής» θυμάται από τα χρόνια της εκλογικής ανόδου της Χρυσής Αυγής. 

Ένα από αυτά ρώτησε τον ίδιο κάποια στιγμή «γιατί, κύριε, δεν σας αρέσει που έχω την ελληνική σημαία στο μπράτσο;»  

«Μες στις τάξεις εξακολουθούν να υπάρχουν στερεότυπα, ενώ εγώ διακρίνω και πολύ έντονο ρατσισμό … 

Πολλά από τα λόγια που ακούγονται είναι λόγια που έχουν ειπωθεί πρώτα μέσα στο σπίτι. «Μιλάνε άσχημα για τους Πακιστανούς και δεν έχουν δει ποτέ Πακιστανό στη ζωή τους».

Exit mobile version