Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οργή στο Ισραήλ για την παρουσία αντιπροσωπίας της Χαμάς στη Ρωσία

Οργή στο Ισραήλ για την παρουσία αντιπροσωπίας της Χαμάς στη Ρωσία

Οι Εβραίοι νομίζανε ότι ο Πούτιν και η Ρωσσία θα αφήσει την Αμερική να κάνει ολόκληρη την Μέση Ανατολή χωράφι της! Έκαναν λάθος και η απόδειξη είναι ότι χωρίς να διστάσει η Ρωσσία κάλεσε την Χαμάς για συνομιλίες στην Μόσχα. 

Η Μόσχα υπεραμύνθηκε της απόφασης να καλέσει τους αξιωματούχους της Χαμάς καθώς όπως είπε είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι επαφές με όλες τις πλευρές στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας αλλά δεν είχε επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Ισραήλ κάλεσε την Πέμπτη (26/10) τη Ρωσία να εκδιώξει την επισκεπτόμενη αντιπροσωπεία της Χαμάς, χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» την πρόσκλησή της στη Μόσχα.

Από την πλευρά της, η Χαμάς διαμηνύει διά στόματος μέλους αντιπροσωπείας της που επισκέπτεται τη Μόσχα ότι δεν μπορεί να απελευθερώσει ομήρους, μέχρι να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός. Οι συνομιλίες δεν αφορούν κανέναν από τους ισραηλινούς στρατιώτες που κρατούνται από τη Χαμάς, δήλωσαν οι διπλωμάτες και πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών. Η Χαμάς λέει ότι οι εν λόγω αιχμάλωτοι στρατιώτες είναι στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία που η ομάδα μπορεί τελικά να ανταλλάξει με σημαντικές παραχωρήσεις από το Ισραήλ.

Exit mobile version