Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ρωσσία δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ τον έλεγχο των Αγίων Τόπων

Η Ρωσσία δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ τον έλεγχο των Αγίων Τόπων

Τα πρώτα μηνύματα εστάλησαν ήδη στο Τελ Αβίβ. Οι Ρώσοι βλέπουν τα σχέδια για διείσδυση των δυτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Τόπων μέσω της συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ και αντιδρούν!!!

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, κατά την διάρκεια της ειδικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την παλαιστινιο-ισραηλινή κρίση, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για απόλυτη υποκρισία!

Όπως είπε, οι ΗΠΑ μιλούν για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενώ υπάρχει τεράστια σφαγή αμάχων και πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση!

Μάλιστα, όπως ανέφερε, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το Ισραήλ «δεν έχει δικαίωμα αυτοάμυνας» ως «κατοχική δύναμη» με βάση την συμβουλευτική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του 2004.

Στην συνέχεια ο Νεμπένζια διευκρίνισε ότι η Ρωσία αναγνωρίζει «Το δικαίωμα του Ισραήλ να διασφαλίζει την ασφάλειά του», τονίζοντας την αναγκαιότητα «μιας δίκαιης επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος με βάση τα αναγνωρισμένα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Ο πρεσβευτής Vasily Nebenzia έχει δίκιο όταν δηλώνει ότι το Ισραήλ είναι ένα κατοχικό κράτος, του οποίου η κατοχή της Παλαιστίνης έχει κηρυχθεί παράνομη σε αμέτρητα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», είπε στο Sputnik ο καθηγητής Alfred de Zayas, πρώην Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τη διεθνή τάξη. 

Η αντίδραση της Ρωσία δεν είναι τυχαία! Η Μόσχα αντιλαμβάνεται πως το Ισραήλ φέρνει από την πίσω πόρτα το ΝΑΤΟ στην Γάζα και την ευρύτερη περιοχή μια ανάσα από τα Ιεροσόλυμα, πόλη τεράστιας σημασίας για τα διεθνή συμφέροντα. 

Exit mobile version