Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Καταστροφή ο Τράμπ” για την Ευρώπη είπε ο περίφημος Φουκουγιάμα 

“Καταστροφή ο Τράμπ” για την Ευρώπη είπε ο περίφημος Φουκουγιάμα 

Ιδιαίτερη σημασία είχε η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Φράνσις Φουκουγιάμα, τον γνωστό αμερικανό “διανοούμενο” ασιατικής καταγωγής, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Economist. 

Ανάμεσα στις ερωτήσεις οι οποίες ετέθησαν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν και το ενδεχόμενο επανεκλογής στην προεδρία των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ. Γλιστρώντας σαν χέλι ο Κυριάκος απέφυγε να πάρει θέση, αντίθετα με τον Φουκουγιάμα.

Θυμίζουμε ότι ο Φράνσις Φουκουγιάμα είναι ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου για το τέλος της ιστορίας και στην συνέχεια για την συνέχεια των ιδεολογιών. Διαψεύστηκε πανηγυρικά, αφού ούτε η Ιστορία τέλειωσε, ούτε οι Ιδεολογίες. Για την πιθανή επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο γνωστός λίμπεραλ Φουκουγιάμα και ψευδοπροφήτης της παγκοσμιοποίησης είπε με έμφαση ότι εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ θα είναι μία καταστροφή για την Ευρώπη. Όσο όμως κυβερνούσε τις ΗΠΑ ο Τραμπ όλα πήγαιναν καλά για την Ευρώπη και φυσικά δεν υπήρχε ο πόλεμος στην Ουκρανία, που έχει δημιουργήσει σοβαρά και σημαντικά προβλήματα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. 

Exit mobile version