Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προς κατάρρευση ο παγκόσμιος καπιταλισμός; 

Προς κατάρρευση ο παγκόσμιος καπιταλισμός; 

Η Federal Reserve είναι μια ιδιωτική τράπεζα, η οποία με τρόπο πραξικοπηματικό και αντισυνταγματικό εκδίδει το δολάριο των ΗΠΑ, το οποίο δεν εκδίδει το αμερικανικό κράτος. Έτσι σήμερα οι αμερικάνοι πολίτες χρωστούν τρις φορές τον εθνικό τους πλούτο στους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους την Federal Reserve. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς σε ποιους ανήκει αυτή η τράπεζα… Η οποία τράπεζα με έκθεσή της προειδοποιεί ότι βαδίζουμε προς παγκόσμια οικονομική κρίση. 

Όπως ανακοίνωσε επίσημα:  

“H κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επιδεινώσει την ήδη υποτονική ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Κίνα και η το γεγονός αυτό μπορεί να αλλάξει την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, προειδοποίησε την Τετάρτη η αξιωματούχος της Federal Reserve, Lisa Cook, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σύγκρουση Ισραήλ – Hamas. 

«Σαφώς αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο επηρεάζει τις ΗΠΑ και αυτή τη στιγμή η οικονομική ανάπτυξη είναι αρκετά υποτονική μεταξύ των κύριων εμπορικών μας εταίρων», τόνισε η Cook κατά τη διάρκεια συζήτησης σε συνέδριο που διοργάνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο.

«Δεν παρακολουθούμε μόνο υποτονική ανάπτυξη, παρακολουθούμε τις γεωπολιτικές εντάσεις για τις οποίες όλοι μιλάμε, και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τις προοπτικές τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην παγκόσμια οικονομία»

Ενώ οι ΗΠΑ αγωνιούν για το οικονομικό  τους μέλλον λόγω της παγκόσμιας κρίσης που έχει ξεσπάσει, οι γιάπηδες του κράτους των Αθηνών κάνουν αισιόδοξες δηλώσεις για μεγάλη ανάπτυξη! Είναι βλάκες ή κοινοί απατεώνες; 

Exit mobile version