Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η Πέπη Ραγκούση, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και κάποια λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ 

Η Πέπη Ραγκούση, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και κάποια λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ 

Στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, σε κείμενο της η κ. Ραγκούση αναφέρθηκε για κάποιες φράσεις που έμειναν στην ως αναφορές αναγνωρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών είναι και μία φράση δική μου, την οποία όμως δεν είπα ποτέ! Σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το κείμενό της: 

“Κάποιες ρήσεις, όταν τις επαναλαμβάνουμε κατά κόρον και τις κολλάμε κατά βούληση όπου θεωρούμε ότι ταιριάζουν, χάνουν, με την πάροδο του χρόνου, την αξία και τη σπουδαιότητά τους και εκπίπτουν σε κοινοτοπία …

“Για να δούμε λίγο και τον τίτλο της πρωτοβουλίας. «Δείξε τα χέρια σου». Και ολόκληρος ο εξαιρετικός στίχος του Αναγνωστάκη «… Κανένας στίχος σήμερα δεν κινητοποιεί τις μάζες, κανένας στίχος σήμερα δεν ανατρέπει καθεστώτα. Εστω. Ανάπηρος, δείξε τα χέρια σου. Κρίνε για να κριθείς». Από τον «Επίλογο».

Αναρωτιέμαι όμως πόσοι από τους αποδέκτες του μηνύματος των 263 γνωρίζουν αυτό το ποίημα και μπορούν να κάνουν τον συνειρμό.

Οι πιο αναγνωρίσιμες αναφορές των τελευταίων δεκαετιών σε «χέρια» είναι τα «καθαρά χέρια» του χουντικού Λαδά και η αντίστοιχη του Μιχαλολιάκου όταν έλεγε ότι «αυτά τα χέρια μπορεί να χαιρετούν καμιά φορά ναζιστικά αλλά είναι καθαρά».

Συγκεκριμένα η φράση που είπα ήταν “μπορεί αυτά τα χέρια μερικές φορές να χαιρετάνε έτσι, αλλά είναι καθαρά”. Δεν είπα να χαιρετάνε “ναζιστικά”! Όσο για αυτό το “έτσι” έχω πολλές φορές μιλήσει γι’ αυτό και έτσι χαιρετούσαν οι νέοι της ΕΟΝ, που πολέμησαν τους Γερμανούς και τους Ιταλούς, οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Φαλαγγίτες στην Ισπανία, οι Λεγεωνάριοι στην Ρουμανία, οι φασίστες στην Ιταλία και πολλοί άλλοι. Επειδή λοιπόν κάθε ψεύτης έχει τον μάρτυρά του σας παραθέτω το σχετικό βίντεο όπου υπάρχει επ’ ακριβώς ο φράση μου:

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Exit mobile version