Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Παναγιώτης Κονδύλης, οι δορυφόροι και ένας πυρηνικός πόλεμος 

Ο Παναγιώτης Κονδύλης, οι δορυφόροι και ένας πυρηνικός πόλεμος 

Ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης στο κεφάλαιο του βιβλίου του (Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ), “Από τον ψυχρό πόλεμο στον θερμό”, τονίζει ότι μία έκρηξη στην στρατόσφαιρα όπου κινούνται οι δορυφόροι, θα τυφλώσει τα υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα των μεγάλων δυνάμεων. Αυτού δεδομένου η Κίνα, η οποία ασφαλώς και υστερεί έναντι των ΗΠΑ, αλλά και της Ρωσσίας σε πυρηνικό οπλοστάσιο, φρόντισε να έχει την δυνατότητα παρεμβάσεως στον χώρο που κινούνται δορυφόροι. 

Έτσι λοιπόν, η Κίνα ήταν μεταξύ των πρώτων που βοήθησαν στη δημιουργία μεγάλου μέρους των συντριμμιών δορυφόρων. Τον Ιανουάριο του 2007, η Κίνα δοκίμασε τον πρώτο της επιτυχημένο αντιδορυφορικό πύραυλο (ASAT), καταστρέφοντας έναν από τους δικούς της ανενεργούς δορυφόρους και δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά διαστημικών απορριμμάτων στον κόσμο. 

Αυτά τα διαστημικά σκουπίδια εξακολουθούν να επιπλέουν στο διάστημα, προκαλώντας κινδύνους σύγκρουσης κάθε μέρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν τους ισχυρισμούς της Κίνας ότι οι δορυφόροι Starlink είχαν θέσει σε κίνδυνο τον διαστημικό σταθμό της Κίνας. 

Μάλιστα, δήλωσαν ότι εάν υπήρχε «σημαντική πιθανότητα σύγκρουσης» με τον διαστημικό σταθμό της Κίνας, οι ΗΠΑ θα είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων. 

Πέντε ανώτεροι επιστήμονες στην αμυντική βιομηχανία της Κίνας, με επικεφαλής τον Ren Yuanzhen, ερευνητή στο Ινστιτούτο Παρακολούθησης και Τηλεπικοινωνιών του Πεκίνου – το οποίο υπάγεται στη Στρατηγική Δύναμη Υποστήριξης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) – έγραψαν πρόσφατα ότι «πρέπει να υιοθετηθούν μέθοδοι για να κάνουν ορισμένους δορυφόρους να χάσουν τις λειτουργίες τους».

Exit mobile version