Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ήταν αντιφασίστας ο Ωνάσης; 

Ήταν αντιφασίστας ο Ωνάσης; 

Σημεία και τέρατα γίνονται, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι πίστευε ο αείμνηστος πατριώτης Αριστοτέλης Ωνάσης απ’ αυτούς, οι οποίοι διαχειρίζονται το ίδρυμα του! Όταν έγινε η 21η Απριλίου ο Αριστοτέλης Ωνάσης έσπευσε αμέσως στην Βουλή και συνάντησε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και του είπε ότι είναι στην διάθεσή του να βοηθήσει την επανάσταση! Για του λόγου το αληθές η φωτογραφία που δημοσιεύουμε από συνάντηση του Γεωργίου Παπαδοπούλου με τον Ωνάση. 

Σήμερα στο ίδρυμα του Ωνάση παρουσιάζεται ένα αντιφασιστικό έργο και μάλιστα “ειρηνιστικό”!, αφού έχει τον τίτλο “η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες”. Διαβάστε σχετικά το δελτίο τύπου που εξέδωσαν: 

Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες – Tiago Rodrigues – Ίδρυμα Ωνάση

“Τα μέλη μιας οικογένειας στη νότια Πορτογαλία έχουν την παράδοξη παράδοση, μία φορά τον χρόνο, να εγκαταλείπουν την κανονική ζωή τους για να σκοτώσουν έναν φασίστα …

Είναι μια όμορφη βραδιά. Η οικογένεια έχει μαζευτεί στο εξοχικό της, κάπου στον πορτογαλικό Νότο. Το αγριογούρουνο σιγοψήνεται. Τα σπαράγγια με τα αυγά είναι έτοιμα. Κάτι όμως δεν πάει καλά. Γιατί τους λένε όλους Καταρίνα, άνδρες και γυναίκες; Και γιατί όλοι φορούν ποδιές και φούστες κλαρωτές; Τα πάντα είναι μέρος μιας παράδοξης τελετουργίας.

Διότι αυτή η οικογένεια σκοτώνει φασίστες. Είναι μια παράδοση που όλα τα μέλη της ακολουθούν για πάνω από 70 χρόνια. Η αρχή έγινε το 1954, ως αντίποινα στον φόνο της 26χρονης εξεγερμένης αγρότισσας Catarina Eufémia, μιας τρόπον τινά «Αντιγόνης», που ήταν υπαρκτό πρόσωπο και σύμβολο του αγώνα των Πορτογάλων κατά της δικτατορίας, η οποία κράτησε από το 1933 έως το 1974 …”

Exit mobile version