Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιορδανικά άρματα στα σύνορα με το Ισραήλ- Επίθεση και από την Χεζμπολάχ

Ιορδανικά άρματα στα σύνορα με το Ισραήλ- Επίθεση και από την Χεζμπολάχ

Αιφνιδιαστική κλιμάκωση έχουμε στο μέτωπο του Βόρειου τομέα στο Ισραήλ προς τον Λίβανο, ενώ οι Ιορδανοί μετακινούν μονάδες τεθωρακισμένων στα σύνορα με το Ισραήλ.  

Αρχικά, περίπου 25 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός. Ο Στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τα σημεία εκτόξευσης των πυραύλων με πυροβολικό, ενώ  τώρα πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ έχει αναπτύξει νέα όπλα και τακτικές μαζί με  drones καμικάζι και πύυραύλους«Burkan». Η λιβανέζικη οργάνωση στον τελευταίο γύρο μαχών με το Ισραήλ, παρά την περιορισμένη εμπλοκή της στον πόλεμο στη Γάζα, περιορίζεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο και το βόρειο Ισραήλ.

Ενώ επί του παρόντος χρησιμοποιεί μόνο ένα μικρό ποσοστό ενός μεγάλου οπλοστασίου, τα όπλα και οι τακτικές της Χεζμπολάχ μπορεί να γίνουν φονικά σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού  του Ισραήλ, εάν διευρυνθεί το εύρος της σύγκρουσης, αφήνοντας χώρο για πιθανές εκπλήξεις από μέρους τους.

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανακοίνωσε μια «ποσοτική κλιμάκωση στον αριθμό των επιχειρήσεων και στον τύπο των όπλων που χρησιμοποιούνται».

«Για πρώτη φορά έχουν αναπτυχθεί drones καμικάζι και πύραυλοι «Burkan» βάρους 300 κιλών και μισού τόνου», αποκάλυψε.

Οι επικεφαλής της Λιβανέζικης οργάνωσης συνδέουν την πιθανότητα μετάδοσης του πολέμου με την επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα.

Exit mobile version