Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τη δικτατορία

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τη δικτατορία

Μετά από 50 ολόκληρα χρόνια προπαγάνδας ασφυκτικής, απόλυτης και χωρίς αντίλογο υπέρ της περίφημης μεταπολιτεύσεως και κατά της δικτατορίας είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι να πιστεύουν ότι είναι προτιμότερη μία δικτατορία από την δημοκρατία τους; Και όμως είναι! Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από πολιτική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα: 

“Αυτά τα ερωτήματα θέσαμε στους 3.058 άντρες και γυναίκες που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική έρευνα «Ακτινογραφία της Ακροδεξιάς» που διενήργησε η aboutpeople για λογαριασμό του Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023.

Η δικτατορία

Στην ερώτηση αν σε ορισμένες περιπτώσεις η δικτατορία είναι ίσως προτιμότερη από τη δημοκρατία,

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση αφορά γενικά τη δικτατορία και όχι τη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

Οι απαντήσεις με βάση την ηλικιακή κατηγορία των ερωτηθέντων, δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες διακυμάνσεις, με εξαίρεση την ηλικιακή κατηγορία 17-24 όπου το ποσοστό συμφωνίας παρουσιάζεται σχετικά αυξημένο (19%).

Σε ό,τι αφορά τις κατηγοριοποιήσεις με βάση την ιδεολογική αυτοτοποθέτηση, τα αποτελέσματα είναι τα εξής ως προς τα ποσοστά θετικής απάντησης:

Μεγάλη δυσαρέσκεια καταγράφεται για τη λειτουργία της δημοκρατίας (στην έρευνά μας ανέρχεται στο 70,8%) … Με βάση τη διατύπωση του ερωτήματος («σε ορισμένες περιπτώσεις η δικτατορία είναι προτιμότερη») το 15,7% που απαντάει θετικά.”

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, ένα 15,7% των Ελλήνων πιστεύει ότι είναι προτιμότερη μία δικτατορία, ποσοστό δηλαδή το οποίο με τα δεδομένα της αποχής στις εκλογές ξεπερνά το 40% των ψηφοφόρων. Ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι στους νέους ένα σχεδόν 20% θεωρεί προτιμότερη την δικτατορία από την δημοκρατία και μη ξεχνάτε ότι αυτά τα παιδιά έχουν υποστεί στα σχολεία τους μία πλύση εγκεφάλου κυριολεκτικά από τα διάφορα ορφανά του Στάλιν, που κυριαρχούν στην Παιδεία. Επίσης, εάν δούμε το συνολικό ποσοστό αυτών που προτιμούν την δικτατορία (κεντροδεξιά και δεξιά), ξεπερνά το 50%!!! Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αφού στην ίδια πολιτική έρευνα ένα 70,8% των Ελλήνων είναι δυσαρεστημένο από το τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία… που σημαίνει ότι ενδέχεται να αλλάξει πολιτικές θέσεις και να βρεθεί στην αντίπερα όχθη.  

Exit mobile version