Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την Δαμανάκη στον Κασσελάκη και απ’ τα αλώνια στα σαλόνια 

Από την Δαμανάκη στον Κασσελάκη και απ’ τα αλώνια στα σαλόνια 

Γεμάτος εκπλήξεις ο κόσμος της αριστεράς. Η κάποτε “πασιονάρια” του ενταύθα μπολσεβικισμού, σήμερα να κάνει παρέα από τα αλώνια του Πολυτεχνείου στα σαλόνια του Πριγκιπάτου του Μονακό και να μετέχει σε Ιδρύματα του Ροκφέλερ φιλανθρωπικά… Από την άλλη πλευρά έχουμε της αριστεράς να ηγείται ένας χαριτωμένος και χαρούμενος νεαρός, που ήλθε από τα σαλόνια της Αμερικής για να παλεύει στα αλώνια του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φίλη και τους λοιπούς συντρόφους, που δεν μπορούν να αντιληφθούν το νέο πνεύμα. 

Από προλετάρια η Δαμανάκη είναι πλέον παρέα με πρίγκιπες και από συνάδελφος και συνέταιρος με μεγαλοκαπιταλιστές και εφοπλιστής και ο ίδιος ο Κασσελάκης, τώρα να προσπαθεί να πείσει τους συντρόφους του ότι θα αγωνιστεί και αυτός για μιαν αριστερά που σέβεται το κεφάλαιο! Άρες μάρες κουταμάρες δηλαδή στην Ελλάδα του τίποτε όπου όλα εξευτελίζονται…

‘Οπως έγινε γνωστό λοιπόν, η «φωνή του Πολυτεχνείου» εξακολουθεί να παραμένει μία ενεργή πολίτης μοιράζοντας τον χρόνο της μεταξύ Λονδίνου, Μονακό και Αθήνας – Χωρίς να απαρνιέται το παρελθόν της, δηλώνει αριστερή που βλέπει τα πράγματα από μια πιο ανοιχτή οπτική γωνία και συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια πολυεθνικών οργανισμών και ελληνικών εισηγμένων ομίλων.

Η Μαρία Δαμανάκη ταυτίστηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσω του «Εδώ Πολυτεχνείο» και τον αγώνα «των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων».

Από τότε, στα 21 της, η Μαρία Δαμανάκη πέρασε πολλά πολιτικά στάδια και από την αδυναμία που της είχε ο Χαρίλαος Φλωράκης, πέρασε στην αδυναμία στο… Rockefeller Brothers Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της γνωστής οικογενείας και στα σαλόνια του Αλβέρτου του Μονακό, ως μέλος του ιδρύματός του.

Το Πολυτεχνείο τώρα δικαιώνεται …

Exit mobile version