Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ήττα του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας 

Ήττα του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας

7 Οκτωβρίου 2023 έγινε η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ κι έχει περάσει ενάμιση μήνας και ακόμη το Ισραήλ επιστρατεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες εφέδρους δεν έχει κερδίσει τον πόλεμο, όταν όλοι πίστευαν ότι αυτός θα ήταν υπόθεση λίγων ημερών. Αυτό και μόνο δείχνει ότι το Ισραήλ ηττήθηκε για δεύτερη φορά μετά την ήττα του από την Χεζμπολάχ στον Λίβανο και δεν αντέχει σε τακτικές ανορθόδοξου πολέμου όπως αποδεικνύεται. 

Σχετικά με τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας είχαμε δηλώσεις από τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν και από έγκυρη αμερικάνικη εφημερίδα.

Khamenei (Ιράν): Γεγονός ότι ηττήθηκε το Ισραήλ

Το Ισραήλ υπέστη ήττα στον πόλεμο του εναντίον της Hamas και αυτό είναι γεγονός υποστήριξε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ayatollah Ali Khamenei.

«Η ήττα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα είναι γεγονός.

Το να εισβάλλεις σε νοσοκομεία και σε σπίτια δεν είναι νίκη, επειδή νίκη σημαίνεται να επικρατείς της άλλης πλευράς.

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ έχει αποτύχει στην επίτευξη του στόχου του να καταστρέψει την Hamas παρά τους μαζικούς βομβαρδισμούς της Γάζας.

Αυτή η ανικανότητα αντανακλά την ανικανότητα των ΗΠΑ και των δυτικών κρατών που υποστηρίζουν το Ισραήλ» υποστήριξε ο Khamenei.

Wall Street Journal: No man’s land η Γάζα

Να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη κατά μήκος των συνόρων του με τη Λωρίδα της Γάζας, μια ζώνη «no man’ land» όπου θα απαγορεύεται να ζουν Παλαιστίνιοι θέλει το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Ισραήλ δεν σκοπεύει να καταλάβει τη Γάζα, αντιθέτως θέλει να δημιουργήσει μια ζώνη στο παλαιστινιακό έδαφος όπου δεν θα επιτρέπεται να ζουν οι Παλαιστίνιοι.

Βάσει του δημοσιεύματος, είναι πολύ πιθανό το σχέδιο αυτό του Ισραήλ να μην βρει σύμφωνες τις ΗΠΑ ενώ είναι ασαφές ποια θα είναι η αντίδραση των Αμερικάνων.

Όπως επισημαίνεται, μπορεί να προκληθεί δυσαρέσκεια από το γεγονός ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα περιορίσει την πρόσβαση των Παλαιστίνιων στα εδάφη τους, τα οποία ωστόσο «τεχνικά» δεν πρόκειται να μειωθούν.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει κατηγορηματικά πως δεν θα δεχθούν μια μείωση των παλαιστινιακών εδαφών.

Exit mobile version