Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Ιρλανδοί Εθνικιστές αντιστέκονται!

Οι Ιρλανδοί Εθνικιστές αντιστέκονται!

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η επίθεση ενός αλλοδαπού σε νηπιαγωγείο στο Δουβλίνο με αποτέλεσμα να χαροπαλεύει ένα πεντάχρονο κοριτσάκι. 

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο του Δουβλίνου, της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας, από ακροδεξιούς που συγκρούστηκαν με την αστυνομία, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και κατέστρεψαν κτίρια. Αφορμή αποτέλεσε η επίθεση με μαχαίρι έξω από σχολείο, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρία παιδιά και μία γυναίκα, μεταξύ των οποίων μία εκπαιδευτικός και τρία παιδιά. Ένα 5χρονο κορίτσι νοσηλεύεται «σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αρχική φήμη που διακινήθηκε ότι ο δράστης ήταν Άραβας μετανάστης, προκάλεσε την εμφάνιση των εθνικιστών, οι οποίοι κρατώντας ιρλανδικές σημαίες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και ύβρεις κατά ξένων.

Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, καταστήματα λεηλατήθηκαν, ενώ οι ταραξίες κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετράνε» και ιρλανδικές σημαίες. Η αστυνομία προχώρησε σε 34 συλλήψεις.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε την εθνικότητα και άλλα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη, αποκλείοντας από τις πρώτες ώρες το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής ενέργειας». Προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους το BBC αναφέρει ότι ο ύποπτος για την επίθεση είναι Ιρλανδός πολίτης, που ζει στη χώρα εδώ και 20 χρόνια. Δεν λέει ότι είναι Ιρλανδός φυσικά, αλλά ότι έγινε πολίτης πριν 20 χρόνια…, που σημαίνει ότι όλα μπορούν να συμβούν ακόμη και με αυτούς τους λαθρομετανάστες, που κάποιες χώρες τους δίνουν υπηκοότητες και άδειες παραμονής, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην πατρίδα μας. 

Όπως ανέφερε η αστυνομία, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις φήμες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την εθνικότητα του δράστη, την ώρα που αυξάνεται ο αντιμεταναστευτικός λόγος στην Ιρλανδία.

Exit mobile version