Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέθανε η Δέσποινα Παπαδοπούλου, πρώτη κυρία της Ελλάδας» (1970-1973)

Πέθανε η Δέσποινα Παπαδοπούλου, πρώτη κυρία της Ελλάδας» (1970-1973)

H Δέσποινα Παπαδοπούλου, πρώην «πρώτη κυρία της Ελλάδας» (1970-1973), ως σύζυγος του Αρχηγού της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου Γεώργιου Παπαδόπουλου, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 93 ετών, μένοντας ως το τέλος της ζωής της Πιστή στην Μνήμη του Γεώργιου Παπαδόπουλου, στον οποίον συμπαραστάθηκε με στοργή μέχρι το τέλος της ζωής του στην εντατική του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Πέθανε ανήμερα της Επετείου των 50 ετών από την ανατροπή του Γεωργίου Παπαδόπουλου, γιατί είχε αρνηθεί να εκχωρήσει τα ελληνικά αεροδρόμια και τις λοιπές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Ισραήλ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ τον Οκτώβριο του 1973.

Ήταν εξαιρετικά αγαπητή στον λαό. Έμενε, αυτή της οποίας ο άνδρας κυβέρνησε την Ελλάδα για 7 χρόνια σε ένα διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών μέτρων, στη Νέα Ερυθραία, δείχνοντας την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ του Στρατιωτικού Καθεστώτος απέναντι στην σωρεία των σκανδάλων των πολιτικών: 

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Έχει την ευλογία του Θεού. Θέλω να σας τονίσω πως αγαπώ τους πάντες. Και τους φίλους και τους αντιπάλους μου. Γιατί εγώ ακόμα και σήμερα μπορεί να έχω αντιπάλους στα πολιτικά μου φρονήματα. Όμως, για μένα δεν παύει κανείς να είναι άνθρωπος» είχε πει σε συνέντευξή της.

Ήταν αγαπητή μέχρι σήμερα: «Όσοι με αναγνωρίζουν μου σφίγγουν το χέρι. Με αγαπάει ο κόσμος, και αυτό δεν είναι ψέμα … Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα πιστή σε αυτό που πρεσβεύαμε τότε ως σύνθημα, το “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”.

 

Exit mobile version