Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ομάδα Βάγκνερ ενισχύει την Χεζμπολάχ

Η ομάδα Βάγκνερ ενισχύει την Χεζμπολάχ

Η ανακωχή στην οποία αναγκάστηκε να συμφωνήσει το Ισραήλ μιλώντας με την Χαμάς δείχνει ότι δεν ήταν όπως έλεγαν στην αρχή περίπατος η κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας οι Ισραηλινοί. Το παιχνίδι αλλάζει δραματικά εάν οι επιχειρήσεις επεκταθούν και ήδη έντονη είναι η φήμη, η οποία έχει και δημοσιοποιηθεί σε ΜΜΕ, ότι επίκειται εμπλοκή της πανίσχυρης ομάδας Βάγκνερ των ρώσσων βετεράνων προς ενίσχυση της Χεζμπολάχ.

Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι η μισθοφορική οργάνωση Βάγκνερ ετοιμάζεται να παραδώσει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας σε Χεζμπολάχ ή Ιράν με αίτημα των ρωσικών αρχών.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, έπειτα από αίτημα των ρωσικών αρχών, «ετοιμάζεται να παραδώσει ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ή στην Χεζμπολάχ ή στο Ιράν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το Ιράν από την πλευρά του «θα μπορούσε να προετοιμαστεί για ένα περαιτέρω βήμα» στη στρατιωτική του βοήθεια στη Ρωσία, τόνισε. Εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλους εξοπλισμούς τους οποίους, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, προμηθεύει ήδη τον ρωσικό στρατό, «το Ιράν σκοπεύει να παραδώσει βαλλιστικούς πυραύλους που η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όσο για το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αυτό πραγματοποιεί σειρά επιθέσεων κατά του ισραηλινού στρατού, με φόντο τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Exit mobile version