Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιωάννης Φιλιππάκης εκδότης εφημερίδος “δημοκρατία”: “Οι πολιτικοί για το σκάνδαλο Novartis δεν αθωώθηκαν, αρχειοθετήθηκαν” 

Ιωάννης Φιλιππάκης εκδότης εφημερίδος “δημοκρατία”: “Οι πολιτικοί για το σκάνδαλο Novartis δεν αθωώθηκαν, αρχειοθετήθηκαν” 

Ιδιαίτερα σημαντική η συνέντευξη του Ιωάννη Φιλιππάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα 24, στην οποία μιλάει για πολλά για το πως εγκατέλειψε την γραμμή Σαμαρά όταν ο Σαμαράς εγκατέλειψε την γραμμή κατά των μνημονίων και τάχθηκε με την ξενοκρατία των μνημονίων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η απάντησή του σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, που αναμφισβήτητα υπήρξε, αφού πλήρωσε η πολυεθνική εταιρεία πρόστιμο για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στην Ελλάδα στις ΗΠΑ, αλλά στην χώρα μας όχι δεν τιμωρήθηκε, ούτε παραπέμφθηκε κανένας πολιτικός! Δεν αθωώθηκαν όμως, απλά αρχειοθετήθηκε η υπόθεσή τους… 

Σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: 

Αναστασία Γιάμαλη: Εμείς είχαμε επιχειρήσει όταν υπήρχε η υπόθεση Novartis να συζητήσουμε μαζί σας όταν είχατε κατηγορηθεί από βήματος βουλής μαζί με τον Κώστα Βαξεβάνη ως συμμορία και ως υπόκοσμος. Απαλλαγήκατε με βούλευμα από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου από αυτή την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, θέλετε όμως να μας πείτε λίγα χρόνια αργότερα τι συνέβη τότε;

Ιωάννης Φιλιππάκης: Να διευκρινίσουμε κάτι γιατί νομίζω ότι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται εύκολα τη διαφορά. Είναι νομική η διαφορά των όρων. Οι σπουδές μου στη Νομική με βοήθησαν και τότε να αντιμετωπίσω αυτή τη λαίλαπα και να αντιλαμβάνομαι και τι σημαίνει. Εμείς απαλλαγήκαμε. Αθωωθήκαμε. Οι πολιτικοί που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο Novartis, απλώς αρχειοθετήθηκαν! Για να καταλάβουν οι τηλεθεατές μας τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι αν υπάρξουν νέα στοιχεία ή αν και τα ίδια τα στοιχεία που υπάρχουν στους φακέλους τους, κριθούν από κάποια επόμενη εισαγγελική αρχή ότι επιβαρύνουν την θέση τους μπορεί να ανασυρθούν από το αρχείο οι υποθέσεις τους. Άρα, δεν αθωώθηκαν, έχουν αρχειοθετηθεί.

Exit mobile version