Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μέγας Ναπολέων και μια ταινία – Όλη η αλήθεια για τον μεγάλο Kορσικανο 

Ο Μέγας Ναπολέων και μια ταινία  – Όλη η αλήθεια για τον μεγάλο Kορσικανο
Δεν περίμενε κανεις μια αντικειμενική ταινία από έναν Αγγλοσάξωνα για τον Mεγάλο Nαπολεοντα, ο οποίος υπήρξε ο εφιάλτης της αυτοκρατορίας τους και τους αποκαλούσε με περιφρόνηση λαό εμπόρων.

Παρουσιάζουν τον Mεγάλο Ναπολεοντα σαν ένα τέκνο της Γαλλικής Επαναστάσεως. Λίγοι γνωρίζουν ότι όταν άρχισε η Γαλλική Επανάσταση, ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως υπολοχαγός του πυροβολικού με τα κανόνια του χτύπησε τους επαναστάτες. Κατόρθωσε παρ’ όλα αυτά και επιβίωσε και μέσα από τη δημοκρατία της Γαλλικής Επαναστάσεως τελικά την ανέτρεψε και έγινε Αυτοκράτορας. Μια από τις πρώτες του ενέργειες όταν εξουσίαζε τη Γαλλία ήταν να επαναφέρει τη δουλεία που είχε καταργήσει η δημοκρατία. Επίσης με τα διατάγματά του, του 1908 έθετε περιορισμούς και ειδικούς κανόνες για τους Εβραίους με αποτέλεσμα να κατηγορείται από τους ιστορικούς ως αντισημίτης.
Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει στην ταινία, από την οποία το μόνο αξιόλογο είναι η αναπαράσταση κάποιων μαχών, αλλά βέβαια λόγω Χόλυγουντ εκφυλίζεται ως μια μελό ιστορία με την Ιωσηφίνα.
Exit mobile version