Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτοί ήταν οι “πατριώτες” της κεντροδεξιάς: Από το 1956 ο Αβέρωφ συζητούσε για διχοτόμηση της Κύπρου!

Αυτοί ήταν οι “πατριώτες” της κεντροδεξιάς: Από το 1956 ο Αβέρωφ συζητούσε για διχοτόμηση της Κύπρου!

Σύμφωνοι με το σχέδιο της διχοτόμησης οι πάντα τουρκόφιλοι Άγγλοι…

triklopodia.gr Απόρρητο έγγραφο του Foreign Office της Αγγλίας αποδεικνύει ότι ο Ε. Αβέρωφ, υπουργός Εθνικής Άμυνας (στον Αττίλα ΙΙ 14-16 Αυγούστου 1974) άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον … Αμερικανό υπουργό Kohler. Το απόρρητο έγγραφο του Foreign Office που αποδεικνύει ότι ο Ευ. Αβέρωφ, άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης.  

Το Σεπτέμβριο του 1956, ο Αβέρωφ επανέλαβε την ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου ως τη μόνη λύση του Κυπριακού ζητήματος στον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Lange. Δύο βδομάδες αργότερα ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ  στον ίδιο τον Τούρκο πρέσβη σε δύο συναντήσεις που είχε μαζί του στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεσμεύτηκε, μόνο μετά την πάροδο 50 χρόνων αντί 30 χρόνων όπως ισχύει με άλλα απόρρητα βρετανικά έγγραφα.

Τον Σεπτέμβριο του 1953, στο Συμβούλιο τους Στέμματος, οι Άγγλοι αποφασίζουν  «θα πρέπει την Κύπρο να την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟYΜΕ».  Το σχέδιο του διαμελισμού και οι χάρτες που κατέγραψαν τις διαχωριστικές γραμμές ήταν Αγγλικοί, από το σχέδιο Ράντκλιφ το 1956 έως σήμερα το Λονδίνο σχεδίασε εννέα διχοτομικά σχέδια …..

Απόρρητο έγγραφο της CIA του 1957, προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής Φόστερ Ντάλλες, μεταξύ άλλων έλεγε: «Εάν η Αγγλία επιτύχει τον διαμελισμόν της Κύπρου, τότε η Κύπρος θα είναι μία μόνιμη εστία προστριβών, που εμείς, συχνά, θα καλούμεθα να τις καταστέλλουμε».

Υπάρχει έγγραφο του Φόρεϊν – Όφις του 1955, υπογεγραμμένον από τον τότε Υπ. των Εξωτερικών της Αγγλίας Μακ Μίλλαν και της Τουρκίας Ζορλού, εις το οποίο εισηγούνται τη μεταφορά από την Τουρκία στην Κύπρο 300.000 εποίκων για αλλαγή της δημογραφίας του κυπριακού πληθυσμού. Σήμερα έχουν σχεδόν διχοτομήσει την Κύπρο και μετέφεραν 200.000 τούρκους εποίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:  https://www.triklopodia.gr/gewkwn-απόρρητα-έγγραφα-του-foreign-office/

Exit mobile version