Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ταγίπ Ερντογάν: “Ελλάδα και Τουρκία μοιράζονται το Αιγαίο”

Ταγίπ Ερντογάν:Ελλάδα και Τουρκία μοιράζονται το Αιγαίο”

Προ των πυλών οι “Πρέσπες” του Αιγαίου

Είμαστε στην τελική ευθεία για τις “Πρέσπες” του Αιγαίου, για τις οποίες πρώτος μίλησε ο τότε Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην προεκλογική περίοδο του Ιουλίου του 2019. Αναμένονται εξελίξεις με την επίσκεψη Ερντογάν και κατά πάσα πιθανότητα και περιοδεία του στην Θράκη, ενώ βοούν στα παρασκήνια οι πληροφορίες ότι η Αθήνα συζητά το ενδεχόμενο αγνοώντας τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης να αναγνωρίσει … “τουρκική μειονότητα” στην Θράκη! 

Ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην εθνοσυνέλευση, πριν το ταξίδι στην Ελλάδα στις 7. Δεκέμβρη, είπε μεταξύ άλλων πως «διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά θέλουμε καλό κλίμα»

Πρότεινε την πολιτική του «win-win»(προ ετών το είχε πει “καζάν – καζάν” και είπε πως Ελλάδα και Τουρκία μοιράζονται την θάλασσα, δηλαδή το Αιγαίο και ως εκ τούτου εύχεται να ανοίξει μια νέα σελίδα στα ελληνοτουρκικά μετά το ταξίδι του στην χώρα μας!

«Οι διαφορές υπάρχουν, αλλά μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό, την ίδια θάλασσα και εύχομαι το ταξίδι μου στην Αθήνα να φέρει θετικά αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αυτό που προωθείται σε ανώτατα επίπεδα είναι τα «ήρεμα νερά στο Αιγαίο», προκειμένου να έρθει η νέα εποχή, η νέα σελίδα στο Αιγαίο με πιθανές παραχωρήσεις εν όψει!

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος – 17 / 6 / 2019: 

«Έλληνες – Ελληνίδες η Τουρκία απειλεί την Πατρίδα μας και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μία παθητική πολιτική, την ολέθρια πολιτική της “ελληνοτουρκικής φιλίας”. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει και υπόσχεται ότι θα αγωνιστεί με σθένος για τα εθνικά θέματα. Καμία παραχώρηση!»

https://xrisiavgi.com/2019/06/17/12/125182/ 

Έντονα αντέδρασαν στην Τουρκία για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου 

“Έντονα αντέδρασαν τα ΜΜΕ της Τουρκίας στις δηλώσεις του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για την Κωνσταντινούπολη. Το ιδιωτικό κανάλι NTV και ανέφερε πως ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξη του πως “θα μπορούσαμε να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη σε λίγα χρόνια”. Στην ιστοσελίδα του το NTV μάλιστα αναφέρει οτι “Ο Έλληνας Φύρερ θέλει την Κωνσταντινούπουλη”.Παρόμοιο τίτλο “Ο Φύρερ της Ελλάδας θέλει πίσω την Κωνσταντινούπολη” έχει και η εφημερίδα Χουριέτ, η οποία στο άρθρο της σχολιάζει : “Το προσωνύμιο του Μιχαλολιάκου είναι Φύρερ, παραμέμποντας στον Χίτλερ, και όπως ο ίδιος έχει πει αυτό το προσωνύμιο δεν τον ενοχλεί», Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο πλαίσιο της συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα με αφορμή την συμπλήρωση 559 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης είχε δηλώσει : “Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Για εμάς η Κωνσταντινούπολη είναι και θα είναι ελληνική”.”

https://www.enikos.gr/politics/tourkiaantidroun-gia-mixaloliako/90433/

Exit mobile version