Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στέλεχος της CIA τάχθηκε υπέρ της Παλαιστίνης

Στέλεχος της CIA τάχθηκε υπέρ της Παλαιστίνης

Έχουν κουραστεί οι πολίτες των ΗΠΑ να χρεώνονται ηθικά την πολιτική του Ισραήλ και έτσι ακόμη και σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια υπάρχουν αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων ανώτατος αξιωματούχος της CIA δημοσίευσε μια εικόνα υπέρ της Παλαιστίνης στο Facebook δύο εβδομάδες μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, σε μια σπάνια δημόσια πολιτική δήλωση ενός ανώτερου αξιωματικού των πληροφοριών για έναν πόλεμο που έχει πυροδοτήσει διαφωνίες στην κυβέρνηση Biden.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια ανάλυσης της CIA άλλαξε τη φωτογραφία εξωφύλλου στο Facebook στις 21 Οκτωβρίου με μια εικόνα ενός άνδρα που κυματίζει μια παλαιστινιακή σημαία. 

Τα στοιχεία της παραμένουν μυστικά ακόμη, καθώς η υπηρεσία πληροφοριών εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλειά της.

Ταυτόχρονα αυξάνονται οι εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με το εάν ο πρόεδρος Joe Biden πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ για να τερματίσει τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στο Facebook, η ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών δημοσίευσε επίσης μια selfie με ένα αυτοκόλλητο που γράφει «Ελεύθερη Παλαιστίνη» επάνω στη φωτογραφία.

Η ισχυρή υποστήριξη του Biden προς το Ισραήλ και την απάντηση του στην επίθεση της Hamas της 7ης Οκτωβρίου έχει διχάσει το προσωπικό της κυβέρνησής του. Δεκάδες Αμερικανοί διπλωμάτες υπέβαλαν επίσημες διαμαρτυρίες για την προσέγγιση του Biden μέσω του λεγόμενου καναλιού διαφωνίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αυτόν τον μήνα. 

Εκατοντάδες άλλοι κυβερνητικοί υπάλληλοι υπέγραψαν δημόσιες και ιδιωτικές επιστολές καλώντας τον Biden να επιδιώξει κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα.

Exit mobile version