Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα θέλει ΟΛΑ ο Ταγίπ Ερντογάν

Τα θέλει ΟΛΑ ο Ταγίπ Ερντογάν

Τούρκος πρόεδρος: “Η ελληνική πλευρά έχει αναθεωρήσει την οπτική της απέναντί μας”

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραχωρώντας συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκάλυψε πως θα δεχτεί μία προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο εάν αυτή γίνει «για όλα τα προβλήματα».

Αυτό σημαίνει δεκάδες ζητήματα τα οποία δημιουργεί η Τουρκία όπως η «εφεύρεση» της «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών κ.α. Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε από την Τουρκία, είναι και η μόνη που κινδυνεύει να χάσει μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Η Ελλάδα είναι γειτονική μας χώρα και θα παραμείνουμε γείτονες. Μοιραζόμαστε, την ίδια γεωγραφία, την ίδια θάλασσα. […] Μίλησα για μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας και την αρχή win win.

Νομίζω ότι αυτό που άλλαξε πρόσφατα είναι ότι η ελληνική πλευρά έχει αναθεωρήσει την οπτική της απέναντί μας και άρχισε να κατανοεί ότι είμαστε ένα έθνος που δεν θα αρνηθεί ποτέ τη χείρα φιλίας που θα του απλωθεί».

«Πιστεύω ότι ο κύριος Μητσοτάκης αυτό το αντιλαμβάνεται και βλέπει ότι ειλικρινά επιθυμούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να προχωρήσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας.

Παρατηρώ επίσης στον ίδιο μια προσέγγιση παρόμοια με τη δική μας και αυτό είναι ευχάριστο».

Exit mobile version