Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1974: Η προδοσία της Κύπρου από τα απόρρητα έγγραφα του Foreign Office

1974: Η προδοσία της Κύπρου από τα απόρρητα έγγραφα του Foreign Office

“Η εντολή του Αβέρωφ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις τότε ήταν:  «Η μόνη δυνατή λύση εν περιπτώσει μαζικής τουρκικής επιθέσεως, είναι η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ”

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ στις 17 Ιουλίου 1974 πήγε στο Λονδίνο για να συνεννοηθεί με τη βρετανική κυβέρνηση για την εισβολή στην Κύπρο και οι Άγγλοι του έδωσαν το πράσινο φως φτάνει να μην ενοχλούσε τις βρετανικές βάσεις. philenews.com-simerini– Φανούλα Αργυρού

To 1974 η Αγγλία, με δεκατέσσερα (14) πλοία και αριθμό αεροσκαφών, συνέβαλε στην επιτυχία της απόβασης και της εισβολής ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ στην Κύπρο το 1974, Ο στόλος τους, ευρίσκετο έξω από την Κερύνεια, τρεις μέρες πριν από το πραξικόπημα.

ΕΡΩΤΗΜΑ :  H «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ορκίστηκε στις 23 Ιουλίου ’74, έκαμε το καθήκον της έναντι της Κύπρου;       

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ….. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ ΑΠΕΤΡΕΨΕ την αποστολή Μεραρχίας στην Κύπρο, η εντολή του Αβέρωφ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις τότε ήταν:  «Η μόνη δυνατή λύση εν περιπτώσει μαζικής τουρκικής επιθέσεως, είναι η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ, με διατήρησιν επαφής»! 

Ο Κος Δημητρίου ο Κύπριος Υπουργός το 1974, ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό κυριο Μαύρο για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από τους Τούρκους και για τις ωμότητές τους εις βάρος του Ελληνισμού και ζήτησε βοήθεια. Η απάντηση του Μαύρου ήταν περίπου : «δεν πειράζει, αφήστε τους ( τους τούρκους ) να τα κάνουν όλα αυτά για να έχουμε θύματα και επιχειρήματα για να τους καταγγείλουμε στα Ηνωμένα Έθνη».

Exit mobile version