Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Rûm” και ΟΧΙ “Yunan”: Με Οθωμανική γλώσσα μίλησε στην Ελλάδα ο Ερντογάν. Υπόκλιση Χατζηαβάτη από Γεραπετρίτη!

Rûm” και ΟΧΙ “Yunan”: Με Οθωμανική γλώσσα μίλησε στην Ελλάδα ο Ερντογάν. Υπόκλιση Χατζηαβάτη από Γεραπετρίτη!

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λεπτομέρειες που δεν γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, τον οποίον έχουν αφήσει αμόρφωτο και βεβαίως δεν λένε λέξη αυτοί που ξέρουν η πνευματική υποτίθεται ηγεσία του τόπου, που έχει ξεπουλήσει την ψυχή της και την γνώση της στον διάβολο της ξενοκρατίας και της εξουσίας. Στην επίσκεψή του σήμερα ο Ερντογάν αναφερόμενος στην Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινουπόλεως και την μουσουλμανική της Θράκης είπε τα εξής:

“Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και ρωμαίικη μειονότητα στη χώρα μας είναι δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και του πολιτιστικού μας πλούτου.” 

Για να καταλάβετε τι είπε ο Ερντογάν και δεν του απάντησε ο Μητσοτάκης γιατί προφανώς δεν ξέρει, αφού δεν τα διδάσκουν αυτά στο αμερικανικό κολέγιο, μάθετε τι σημαίνει “ρωμαίοι” (Rûm, ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν) και ποια λέξη έπρεπε να χρησιμοποιήσει: 

Ρουμ μιλλέτ (τουρκ. millet-i Rûm, «έθνος των Ρωμαίων») ονομαζόταν το μιλλέτ των Ορθόδοξων Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

“Το Yunanistan σημαίνει land of Ionians δηλαδή η Γη των Ιώνων και έτσι μας έλεγαν οι Πέρσες. Από εκεί λοιπόν το πήραν και οι Τούρκοι.”

Με απλά λόγια, ο Ερντογάν μας είπε ραγιάδες του Rûm millet, ενώ κανονικά θα έπρεπε να μιλήσει για τους Yunan της Κωνσταντινούπολης, τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης όπως χαρακτηρίζονται στην συνθήκη της Λωζάννης. Συνθήκη στην οποία δεν υπάρχει αναφορά σε “τουρκική” μειονότητα στην Θράκη, αλλά σε μουσουλμανική! Άλλωστε την εποχή εκείνη δεν είχε καθιερωθεί ο όρος Τουρκία και τουρκική δημοκρατία και οι μουσουλμάνοι πολίτες της Θράκης αυτοαποκαλούντο Οθωμανοί και όχι Τούρκοι! Και το κυριότερο δεν ήταν Τούρκοι και δεν είναι Τούρκοι! Είναι Κιρκάσιοι-Τσερκέζοι εξόριστοι από τον σουλτάνο στην περιοχή, Έλληνες εξισλαμισμένοι, Πομάκοι που είναι Αρχαίοι Θράκες και μουσουλμάνοι Ρομά. Δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Θράκη! Εδώ και στην Τουρκία δεν υπάρχουν και είναι μειονότητα, αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Τουρκίας είναι εξισλαμισμένοι λαοί της Μικράς Ασίας και βεβαίως πολλά εκατομμύρια Ελλήνων και Κούρδοι! 

Καμία απάντηση, λοιπόν, στον Ερντογάν, που μέσα στην Ελλάδα σαν σουλτάνος μας αποκάλεσε Rûm και σαν σουλτάνος που είναι δέχθηκε την υπόκλιση του Χατζηαβάτη από τον υπουργό Γεραπετρίτη. 

Exit mobile version