Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χαρίτσης: Είμαστε υπερήφανοι για τις Πρέσπες. ΣΙΩΠΗ από τους “μακεδονομάχους” της ΝΔ

Παρουσίαση του νέου φορέα και του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Χαρίτσης: Είμαστε υπερήφανοι για τις Πρέσπες. ΣΙΩΠΗ από τους “μακεδονομάχους” της ΝΔ

Πρώτη εμφάνιση του αποκόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με την ονομασία “ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”, η οποία θυμίζει Μάη το ’68, ο οποίος ανέδειξε κάποιους μεγάλους αριστερούς, που ήταν υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας από τις ΗΠΑ, θυμίζει τον Τζωρτζ Σορός και γενικά όλα τα μοντέρνα κινήματα της αριστεράς, τα οποία ήσαν ο προάγγελος της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης, οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” του καπιταλισμού του 21ου αιώνα. Στην ομιλία του ο ηγέτης της Χαρίτσης είπε πολλά. 

Μεταξύ άλλων ο Αλ. Χαρίτσης εξέφρασε την «περηφάνια» τους για τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από την έξοδο από τα μνημόνια «με την κοινωνία όρθια και τα δημόσια οικονομικά σε τάξη», μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ωστόσο και ότι στέκονται «αυτοκριτικά» απέναντι σε αυτά που υποτιμήσαν, σε αυτά που δεν πετύχαν.

«Θέλουμε κάτι νέο. Μια νέα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή αριστερά. Μια αριστερά αξιόπιστη, μαχητική, οραματική. Μια αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια», υπογράμμισε. Συνεχίζοντας, ο Αλ. Χαρίτσης παραδέχτηκε πως «ο προοδευτικός χώρος συνολικά, βιώνει μια στρατηγική κρίση».

Ο λεγόμενος “προοδευτικός χώρος” δεν ευρίσκεται απλά σε κρίση, αλλά γενικά ο κομμουνισμός έχει καταρρεύσει και αυτό μάλιστα όταν ο καπιταλισμός διέρχεται μία πολύ σοβαρή κρίση. Θα σταθούμε όμως σε κάτι άλλο στην ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, που δηλώθηκε για τις Πρέσπες και στην σιωπή των “μακεδονομάχων” της Ν.Δ., που τότε για να κλέψουν τις ψήφους των πατριωτών έτρεχαν στις πλατείες και σήμερα σιωπούν καμία απάντηση στον Χαρίτση από την Νέα Δημοκρατία για την υπερηφάνεια για τις Πρέσπες. 

Exit mobile version