Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

12 μίλια τέλος!  Θριαμβολογούν για μία μεγάλη εθνική ήττα

12 μίλια τέλος! 

Θριαμβολογούν για μία μεγάλη εθνική ήττα

Η πρώτη δήλωση του συναγωνιστή Μιχαλολιάκου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην πρώτη και μοναδική συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ήταν η επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα δώδεκα μίλια. Η θέση αυτή άλλωστε ήταν θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από το Β’ Συνέδριό μας του 1992 και ευρίσκετο μέσα στις προγραμματικές μας δηλώσεις του 2012. 

Η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν ήταν μία μεγάλη εθνική ήττα για την χώρα μας! Και όμως, υπάρχουν πληρωμένοι κονδυλοφόροι, ξενόδουλοι πράκτορες, που αλωνίζουν στα ΜΜΕ, οι οποίοι παρουσιάζουν την άνευ όρων κατ’ ουσίαν παράδοση (χωρίς την αντίρρηση των λοιπών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου) στην Τουρκία! Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω: 

«Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα περιλαμβάνουν μέτρα στον στρατιωτικό τομέα που θα συνέβαλλαν στην εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης, καθώς και των κινδύνων που απορρέουν από αυτές».

«Τα μέρη δεσμεύονται να απέχουν από κάθε δήλωση, πρωτοβουλία ή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει ή να απαξιώσει το γράμμα και το πνεύμα αυτής της διακήρυξης ή να θέσει σε κίνδυνο τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή τους». 

Η διακήρυξη αυτή δεσμεύει την Ελλάδα να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως έχει δικαίωμα. Πρόκειται για την πάγια απαίτηση της Τουρκίας, που θεωρεί casus belli την επέκταση στα 12 μίλια. Αντί δηλαδή να απαιτήσουμε εμείς την κατάργηση του casus belli αποδεχθήκαμε την τουρκική απειλή χωρίς αντίρρηση! 

Επίσης τα τουρκικά αεροσκάφη δεν θα αναγνωρίζονται ως εχθρικά όταν βρίσκονται στο FIR Αθηνών και τα ελληνικά δεν θα φέρουν οπλισμό.

Exit mobile version