Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δημοκρατία ή Πλουτοκρατία;

Δημοκρατία ή Πλουτοκρατία;

«Αν εξετάσουμε καλά καλά τι θα πη Δημοκρατία στην Αμερική και εις τας Δυτικάς Δυνάμεις, βρίσκουμε ότι πρόκειται περί του Φιλελευθερισμού, δηλ. του κοινοβουλευτικού λιμπεραλισμού … Αυτή λοιπόν η Δημοκρατία –η Democracy- είναι το παιδί του Καπιταλισμού. Είναι το όργανο με το οποίο ο Καπιταλισμός κυριαρχεί επάνω στη λαϊκή μάζα”.

                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 

Μας λένε ότι στην δημοκρατία αποφασίζει ο λαός είτε κοινοβουλευτικού είτε προεδρικού τύπου. Γνωρίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Μπάιντεν που έκανε το παιδαρέλι και πήγαινε πηδώντας προς το βήμα να μιλήσει, πλήρωσε τους φόρους εκατοντάδων χιλιάδων φυλακισμένων για να τον ψηφίσουν γιατί στην Αμερική εάν χρωστάς φόρους δεν ψηφίζεις. Το χρήμα είναι πάνω από την δημοκρατία, λοιπόν, στην πράξη και όχι στα λόγια.

Εν όψει των προσεχών εκλογών στις ΗΠΑ, η εφημερίδα “Wall Street Journal” αναφέρθηκε στο ατέλειωτο χρήμα, που θα πέσει στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, στις οποίες το βαθύ κράτος των ΗΠΑ δεν θέλει να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ παρ’ όλες τις αντίθετες προς αυτό προβλέψεις και δημοσκοπήσεις. 

Μέσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το πολιτικό δίκτυο του δισεκατομμυριούχου Τσαρλς Κωχ, το οποίο ευρίσκεται παραδοσιακά στο πλευρό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αποφάσισε να εμποδίσει τον Τραμπ να λάβει το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου και στηρίζει την υποψηφιότητα της Νίκι Χέϋλι. Επίσης ο δισεκατομμυριούχος Κεν Γκρίφιθ ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει τον Τραμπ. Ίδια στάση πρόκειται να κρατήσει σύμφωνα με δημόσια δήλωσή του ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Γκάρυ Κον και ο μεγάλος τραπεζίτης της UBS Santini. Το ίδιο και ο Κεν Λάνγκον επίσης δισεκατομμυριούχος και χρηματοδότης των Ρεπουμπλικάνων.

Παρ’ όλα αυτά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατρέψουν τα δεδομένα που φέρνουν πρώτο τον Τραμπ με μεγάλη διαφορά για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρόεδρο στην περίπτωση που θα αναμετρηθεί με τον Τζο Μπάιντεν. Θέση στο θέμα έχει πάρει και ο καταστροφέας της Ουκρανίας Ζελένσκι, ο οποίος δεν θέλει την εκλογή Τραμπ γιατί θα σταματήσει όπως ισχυρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Πούτιν.

Exit mobile version