Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταρρέει η Παιδεία στην Ελλάδα: Διαγωνισμός PISA 

Καταρρέει η Παιδεία στην Ελλάδα: Διαγωνισμός PISA 

Ένα ακόμη από τα θαύματα των πενήντα χρόνων παρά κάτι μήνες της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας είναι η κατακόρυφη πτώση της Παιδείας μας. Σε όλα τα επίπεδα όχι μόνον στις ανθρωπιστικές επιστήμες, αλλά και στις θετικές. Αυτό φαίνεται καθαρά και από έναν διεθνή διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα. 

Aπογοητευτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων μαθητών στον τελευταίο διαγωνισμό PISA (Programme for International Student Assessment) που οργάνωσε ο ΟΟΣΑ το 2022. Οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών είναι οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα προκύπτουν τα ακόλουθα:

Στα μαθηματικά, δεξιότητα στην οποία εστίασε ο διαγωνισμός του 2022, η Ελλάδα συγκέντρωσε 430 μονάδες και κατατάχθηκε στην 44η θέση. Στην κατανόηση κειμένου, δεξιότητα οι Έλληνες μαθητές το 2022 συγκέντρωσαν 438 μονάδες. Το 2022 η χώρα μας κατετάγη 41. Στις φυσικές επιστήμες η Ελλάδα στον διαγωνισμό του 2022 συγκέντρωσε 441 μονάδες και βρέθηκε στην 44η θέση.

Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και την παιδεία στα χέρια των αδιάφορων ξενόδουλων φιλελεύθερων και των απάτριδων ανθελλήνων μαρξιστών στα χρόνια αυτά κατέστρεψε αυτό που ήταν πάντα ο μεγάλος θησαυρός του έθνους μας: Η παιδεία. 

Exit mobile version