Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΧΙ από τον Πρόεδρο στην Αμερικανόδουλη πολιτική των κομμάτων της Βουλγαρικής Δούμας

ΟΧΙ από τον Πρόεδρο στην Αμερικανόδουλη πολιτική των κομμάτων της Βουλγαρικής Δούμας

Άσκησε βέτο στην απόφαση για δωρεά στην Ουκρανία τεθωρακισμένων του στρατού

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ άσκησε βέτο στην απόφαση του ελεγχόμενου από τις ΗΠΑ κοινοβουλίου σε συμφωνία για τη δωρεά στην Ουκρανία των πλεοναζόντων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, η οποία είχε εγκριθεί από το βουλγαρικό κοινοβούλιο στις 22 Νοεμβρίου, ανέφερε η προεδρική υπηρεσία Τύπου.

«Τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού [που πρόκειται να] παραχωρηθούν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των βουλγαρικών συνόρων και να βοηθήσουν τον πληθυσμό σε περίπτωση καταστροφών και ατυχημάτων. Η ζωή και η υγεία των Βούλγαρων πολιτών θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα», επισήμανε ο πρόεδρος, στέλνοντας τη συμφωνία πίσω στο κοινοβούλιο για επανεξέταση.

Η είδηση μας αφορά την ώρα που η Ελλάδα έχει στείλει σημαντικά όπλα για την άμυνα της χώρας μας στην Ουκρανία, προκαλώντας και δείχνοντας εχθρική στάση προς την Ρωσία και αποδυναμώνοντας τα νησιά του Αιγαίου, παρ’ όλο που η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να προκαλεί. 

Exit mobile version