Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταρρέει ο παγκόσμιος καπιταλισμός Εκατονταπλάσιο το χρέος των ΗΠΑ από αυτό της Ελλάδος!

Καταρρέει ο παγκόσμιος καπιταλισμός

Εκατονταπλάσιο το χρέος των ΗΠΑ από αυτό της Ελλάδος!

Καταρρέει η αμερικανική οικονομία και μαζί με αυτήν και ο παγκόσμιος καπιταλισμός. Ζήτημα λίγων χρόνων να καταστεί πρώτη οικονομική δύναμη η Κίνα. Όσο για το δημόσιο χρέος, που έχουν περάσει την αγχόνη στον ελληνικό λαό, είναι εκατό φορές μεγαλύτερο το αμερικανικό, ενώ ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι τριάντα φορές μόνον μεγαλύτερος. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η οικονομία κατευθύνεται από σκοτεινά κέντρα με επιλογές συγκεκριμένες και όχι μόνη της. 

To χρέος των ΗΠΑ στα μάτια ολοένα και περισσότερων οικονομικών αναλυτών καθίσταται πλέον μη διατηρήσιμο και επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Το πρόβλημα είναι πολύπλευρο, αλλά η πηγή του σύμφωνα με τη κοινή λογική είναι οι υπερβολικές κρατικές δαπάνες και η απομάκρυνση από τον ενάρετο οικονομικό κύκλο, γραφουν οι Robert P. Murphy και Jonathan Newman σε μια μελέτη του Mises Institute. Η κυβέρνηση πρέπει να δανειστεί για να καλύψει τη διαφορά, η οποία έχει οδηγήσει σε ένα … βουνό χρέους.

Το συνολικό δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί σε πάνω από 32 τρισεκατομμύρια δολάρια, που είναι πάνω από το 180% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) σε πραγματικούς όρους.

Λόγω της μη δημοτικότητας του πληθωρισμού η Fed ακολούθησε περιοριστική νομισματική πολιτική. Αυτό, σε συνδυασμό με το τεράστιο μέγεθος του χρέους, έχει προκαλέσει την αύξηση των τόκων της κυβέρνησης σε πρωτοφανή ύψη.

Οι προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου δείχνουν ότι αυτές οι πληρωμές τόκων θα καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Exit mobile version