Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γαλλική επανάσταση -14 Ιουλίου 1789: Η αρχή μιας μεγάλης σφαγής και η Ηρωική Βανδέα

Γαλλική επανάσταση -14 Ιουλίου 1789: Η αρχή μιας μεγάλης σφαγής και η Ηρωική Βανδέα

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

“Η Γαλλική Επανάσταση ήταν όμως και ένα κίνημα το οποίο ένεκα της ριζοσπαστικότητας του επιχείρησε να διαλύσει συθέμελα την παράδοση του παλαιού κόσμου. Ιδίως στην περίοδο της Τρομοκρατίας κορυφώθηκαν οι αυταρχικές πολιτικές, οι μαζικές εκτελέσεις αλλά και ο βίαιος αποχριστιανισμός της χώρας. Την σκοτεινή εκείνη εποχή, μία μικρή επαρχία στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού ύψωσε το ανάστημα της κατά του Παρισιού: η Βανδέα. Πιστές στις εντολές, οι δημοκρατικές δυνάμεις ξεκίνησαν μεθοδικά να καταστρέφουν την Βανδέα. Χωριά πυρπολήθηκαν, περιουσίες λεηλατήθηκαν, ναοί βεβηλώθηκαν, πληθυσμοί εκτοπίστηκαν ή κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι δημοκρατικοί επέδειξαν τρομακτική θηριωδία. Πέραν των μαζικών σφαγών και βιασμών, έριξαν εκατοντάδες γυναικόπαιδα ζωντανά σε φούρνους και πρέσες οινοποιείων, έπνιξαν δημόσια αμάχους στα ποτάμια, οργάνωσαν βυρσοδεψεία ανθρωπίνου δέρματος για βιβλιοδεσία και ιματισμό.”

Στις 14 Ιουλίου έχει η Γαλλία την εθνική της εορτή, τιμώντας την αρχή της σφαγής, την οποία ονόμασαν Γαλλική επανάσταση στην οποία ομνύουν και φιλελεύθεροι και μαρξιστές.

Συγκεκριμένα, στις 14 Ιουλίου του 1789 έγινε η άλωση της Βαστίλλης, όπου εκρατούντο ελάχιστοι κακοποιοί. Και ξεκίνησε από τότε μία εγκληματική διακυβέρνηση με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και ανάμεσά τους γυναικόπαιδα και πολλοί κληρικοί. Ένα κράτος του τρόμου εγκατεστάθη στην Γαλλία.

Την έφοδο στην Βαστίλλη έκανε ένας όχλος, έχοντας πρωταγωνιστές κοινούς εγκληματίες, που είχαν πληρωθεί από τον Δούκα της Ορλεάνης, τον αδελφό του Βασιλιά Λουδοβίκου, που αργότερα ψήφισε υπέρ της θανατικής καταδίκης του.

Όλα αυτά τέλειωσαν όταν μέσα από την εξέγερση του 1789 πήρε την Γαλλία στο στιβαρό του χέρι ο μεγάλος Κορσικανός, που έγινε Αυτοκράτορας της Γαλλίας.

Exit mobile version