Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαμαράς καλεί Κυριάκο για… προεδρία με απειλή δημιουργίας κόμματος

Σαμαράς καλεί Κυριάκο για… προεδρία με απειλή δημιουργίας κόμματος

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ακροδεξιός, δεν ήταν καν ποτέ δεξιός. Είναι γνωστό ότι είναι πολιτικό και πνευματικό τέκνο του αριστερού θείου του κρατούμενου επί 21ης Απριλίου αδελφού της μητέρας του Ζάννα και είχε λάβει μέρος και σε διαδήλωση κατά του πολέμου του Βιετνάμ ως φοιτητής στις ΗΠΑ μαζί με τον Τζωρτζ Παπανδρέου με τον οποίον ήσαν συγκάτοικοι. Επιστρέφοντας όμως στην Ελλάδα έπρεπε να κάνει ένα επάγγελμα και κληρονόμησε με τις ευλογίες του Καραμανλή την έδρα του θείου του στην Μεσσηνία. 

Όσο για τα περί “μακεδονομάχου” έλεγε προεκλογικά ότι θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν δεν καταγγείλει την συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε κατήγγειλε ο Κυριάκος την συμφωνία των Πρεσπών, ούτε ο Σαμαράς τον έριξε, αλλά περίμενε ότι θα τον προτείνει για πρόεδρο. Φαίνεται όμως ότι η προσδοκία του θα μείνει όνειρο απατηλό.

Έγραψε σχετικά το φιλικό κάποτε προς αυτόν antinews:

“Μήπως ο Κυριάκος δεν τήρησε κάποια προεκλογική μεταξύ τους συμφωνία; Όπως π.χ. αυτή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με κακές γλώσσες; Και είναι αναγκασμένος πλέον να τρέχει στα γεράματα νυχθημερόν για να εκδικηθεί τον … ανακόλουθο Κυριάκο;

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρει άλλον τρόπο δράσης. Διότι με το να επαναλαμβάνει ακριβώς την ίδια τακτική που εφάρμοζε και στην προηγούμενη περίοδο Μητσοτάκη, απλώς εκτίθεται ανεπανόρθωτα.”

Το επόμενο βήμα του Σαμαρά θα είναι να ανατρέψει τον υιό Μητσοτάκη όπως ανέτρεψε και τον πατέρα όχι τώρα για την Μακεδονία, αλλά για την προεδρία προφασιζόμενος το νομοθέτημα περί γάμου ομοφύλων. Μάλιστα έχει βάλει φιλικούς προς αυτόν δημοσιογράφους να γράφουν ότι ετοιμάζει κόμμα δεξιό. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να τον ακολουθήσουν κάποιοι βουλευτές και απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα βρεθεί ούτε ένας.

Exit mobile version