Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ρωσία με την βοήθεια Ελλήνων έσπασε το εμπάργκο πετρελαίου! Κέρδος 11 δισ. δολλάρια

Η Ρωσία με την βοήθεια Ελλήνων έσπασε το εμπάργκο πετρελαίου! Κέρδος 11 δισ. δολλάρια

Το εμπάργκο στην Ρωσία σχεδιάστηκε από τη Δύση με στόχο να υπονομεύσει την ικανότητα του Κρεμλίνου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και παράλληλα να αποφευχθεί ένα παγκόσμιο ενεργειακό σοκ.

Αλλά ένα χρόνο μετά, όπως αναφέρει το Bloomberg, η σύγκρουση εξακολουθεί να μαίνεται και το ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθεί να ρέει. Παρά το επιβληθέν ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου, έχει αναπτυχθεί ένα εξελιγμένο σύστημα από τη Ρωσία για να παρακάμψει αυτές τις κυρώσεις και να συνεχίσει να εμπορεύεται πετρέλαιο στον αναπτυσσόμενο κόσμο, σε τιμές που ξεπερνούν το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων ανά βαρέλι.

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί έναν «σκιώδη στόλο» πλοίων που μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο, αποφεύγοντας ουσιαστικά τους κανονισμούς που υποστηρίζουν το πλαφόν.

Το ανώτατο όριο διοχετεύει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σε ένα δίκτυο μυστήριων εμπόρων πετρελαίου και σε έναν «σκιώδη στόλο» δεξαμενόπλοιων, καθιστώντας το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου πιο αδιαφανές και λιγότερο ασφαλές.

Όπως αναφέρει μάλιστα το άρθρο του Bloomberg, το οποίο συνοδεύεται και από μια φωτογραφία (σ.σ. με δύο τάνκερ σε μεταφορά STS στον Λακωνικό Κόλπο), η αποτυχία των δυτικών κυρώσεων στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου, φαίνεται σε μια σύντομη βόλτα με σκάφος από την παραλιακή πόλη Γύθειο, όπου δύο πετρελαιοφόρα με σκουριασμένο κύτος και συνολική ηλικία 57 ετών βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά το ένα από το άλλο.

Exit mobile version