Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τραμπουκισμοί αναρχο- κομμουνιστών στην παρουσίαση του βιβλίου«Η Ελλάδα που ματώνει»!

Τραμπουκισμοί αναρχο- κομμουνιστών στην παρουσίαση του βιβλίου«Η Ελλάδα που ματώνει»!

Αναμενόμενοι οι τραμπουκισμοί των μπολσεβίκων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπολσεβίκοι τραμπούκοι εμποδίζουν την παρουσίαση ενός βιβλίου. Τα ίδια είχαν κάνει και με το βιβλίο “Η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού” των εκδόσεων της ΕΣΤΙΑΣ, τα ίδια είχαν κάνει και με το βιβλίο “ΕΛΕΝΗ” του Γκατζογιάννη, τα ίδια είχαν κάνει και με την προβολή της ταινίας “ΕΛΕΝΗ”, την οποία διέκοψαν… 

Η παρουσίαση του βιβλίου είχε προγραμματιστεί να γίνει στην παλιά αίθουσα τελετών της φιλοσοφικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί δηλαδή που η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη είχε γράψει ιστορία, όντας η πρώτη γυναίκα πρύτανης.

Μία σειρά άρθρων περιέχει το βιβλίο, που δημοσιεύθηκαν στην περίοδο 2017-2023 και αναλύει το δράμα του νεοελληνικού κράτους, στο οποίο επί περισσότερα από 200 χρόνια, δεν επιτράπηκε να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία.

Η υποτέλεια  που μαστίζει τον τόπο, που περνά τα διεθνή συμφέροντα πάνω από τα εθνικά, ακόμα και όταν αυτή η προτίμηση καταστρέφει το σύνολο των θετικών του προοπτικών, χαρακτηρίζει τη στάση της  χώρας μας.

Το μέγιστο μέγεθος της υποτέλειας  είναι ότι η Ελλάδα δεν τόλμησε να απαιτήσει τα χρέη της Γερμανίας : κατοχικό δάνειο, καταστρεπτικές  αγριότητες των Ναζί και κλοπή αρχαιοτήτων ανεκτίμητης αξίας, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνουν το 1 τρις.ευρώ. Η αρνούμενη να πληρώσει τα χρέη της από τον πόλεμο η Γερμανία δεν δίστασε 7 δεκαετίες μετά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου  να απαιτήσει από την Ελλάδα την άμεση καταβολή χρεών, που  αποτελούν μικρό κλάσμα των δικών της  απέναντί μας,  τα οποία  δεχθήκαμε να καταβάλλουμε ανελλιπώς. Θα είχε επιτευχθεί ελληνικό θαύμα αν η Ελλάδα είχε  απαιτήσει, όπως εδικαιούτο, τα τεραστίου ύψους χρέη της Γερμανίας προς αυτήν.

Συνέπειες  των Μνημονίων στο χώρο της οικονομίας.

Οι προδιαγραφές που ενσωματώθηκαν στα Μνημόνια, απάνθρωπες και αδικαιολόγητες, έγιναν δεκτές αδιαμαρτύρητα και υπογράφηκαν από όλες τις Ελληνικές  Κυβερνήσεις … Το χρέος της Ελλάδας το 2010  δεν δικαιολογούσε την  έλευση  του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα από όπου αυτό πέρασε.

Exit mobile version