Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εόρτασε την Χανουκά ο καταστροφέας της Ουκρανίας Ζελένσκι 

Εόρτασε την Χανουκά ο καταστροφέας της Ουκρανίας Ζελένσκι 

Ο Volodymyr Zelensky, Εβραίος στην καταγωγή, συνεχάρη την εβραϊκή κοινότητα για την “Χανουκά», δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

“Αυτή η γιορτή αφορά τη νίκη του ανθρώπινου πνεύματος. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εύχομαι σε όλους εσάς, εμάς, και σε όλους όσοι είναι πάντα στο πλευρό του φωτός, στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της, στο πλευρό της ζωής – Καλή Χανουκά και νίκη».

pentapostagma.gr “Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη) Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces». Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου.

Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά» …”

Exit mobile version