Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ήττα του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας 

Ήττα του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας 

Ο μύθος του αήττητου Ισραήλ τέλειωσε στην Λωρίδα της Γάζας. Παρ’ όλη την προπαγάνδα όλων των ΜΜΕ της αμερικανόδουλης Δύσης και φυσικά την βοήθεια των ΗΠΑ, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και στον αμερικανικό λαό, μετά από δυόμισι μήνες το Ισραήλ που θα τέλειωνε την υπόθεση Χαμάς σε μία εβδομάδα δεν έχει νικήσει και ταυτόχρονα με τις δολοφονίες αμάχων έχει φέρει όλον τον κόσμο εναντίον του. 

Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το Ισραήλ έχει καταλάβει εξολοκλήρου την βόρεια Γάζα και ότι το ίδιο συμβαίνει και στη νότια. Στην πραγματικότητα καθώς η Χαμάς ελέγχει ακόμα το 57% του βόρειου τομέα, ενώ οι Ισραηλινοί προς το παρόν έχουν τον έλεγχο στα «εύκολα» κομμάτια της πόλης.

Δηλαδή στην παραλιακή γραμμή, σε πλατείες και σε ανοιχτές περιοχές. Όλα αυτά στην επιφάνεια της πόλης της Γάζας γιατί ο υπόγειος κόσμος της, που είναι το δίκτυο των 500 τούνελ, είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία.

Από που προκύπτει αυτή η εκτίμηση; Το Ισραήλ έχει «στριμωχτεί» διπλωματικά και στα μάτια της κοινής γνώμης καθώς οι νεκροί στη Γάζα έχουν φτάσει τους 18.000 μέσα σε δύο μήνες πολέμου …

Exit mobile version