Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ … ΘΕΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ AfD

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ … ΘΕΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ AfD

«Οι Γερμανοί αρκεί να κοιτάξουν την Ελλάδα για να δουν πώς η απαγόρευση ενός ακροδεξιού κόμματος, της Χρυσής Αυγής, δεν έκανε τίποτα …”

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία ως το ισχυρότερο κόμμα μακράν σήμερα στην ανατολική Γερμανία. Στις πολιτειακές εκλογές του 2019, απέσπασε το 27,5% των ψήφων, ενώ σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε την υποστήριξη για το κόμμα στο 33%, περίπου όσο και η συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος(LfV), η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας έκανε το τολμηρό βήμα να χαρακτηρίσει το παράρτημα της Σαξονίας του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) «απειλή για τη δημοκρατία» και « δεξιά εξτρεμιστική οργάνωση»

Όπως αναφέρει ο Paul Hockenos πρόκειται για ένα πιθανό πρώτο βήμα προς την πλήρη απαγόρευσή του ως αντισυνταγματική οργάνωση. Είχε προηγηθεί το σφυροκόπημα των παραρτημάτων του κόμματος στη Θουριγγία και τη Σαξονία-Άνχαλτ που στιγματίστηκαν από την ίδια υπηρεσία.

Πολλές φωνές όμως από όλα τα κόμματα στη Γερμανία ζητάνε να απαγορευτεί το κόμμα, κάτι βέβαια που απαιτεί πλειοψηφία στη βουλή για να προσαχθεί το κόμμα ενώπιον του συνταγματικού δικαστηρίου.

Πάντως ο Paul Hockenos προειδοποιεί τους συμπατριώτες του να μην ακολουθήσουν την ελληνική συνταγή, καθώς τέτοιες απαγορεύσεις κομμάτων δεν ακυρώνουν τους υποστηρικτές τους … «Οι Γερμανοί αρκεί να κοιτάξουν την Ελλάδα για να δουν πώς η απαγόρευση ενός ακροδεξιού κόμματος, της Χρυσής Αυγής, δεν έκανε τίποτα …”

Exit mobile version