Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σοβαρή εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο της Ουκρανίας 

Σοβαρή εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο της Ουκρανίας 

Με πυραύλους Stinger του Ελληνικού Στρατού κατερρίφθησαν ρωσσικά ελικόπτερα – δεκάδες οι νεκροί!

Μας κάρφωσαν στα ίσα οι Ουκρανοί στους Ρώσσους ότι τους προμηθεύσαμε με φορητούς πυραύλους Stinger, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον πόλεμο των Ταλιμπάν εναντίον των Ρώσσων στο Αφγανιστάν! Μάλιστα, τους πυραύλους αυτούς τους πήρε και τους έστειλε η Ελλάδα από τα νησιά, τα οποία σιγά-σιγά αφοπλίζονται…

Φαίνεται πως για το κράτος των Αθηνών τόσο η Ουκρανία, όσο και η Ερυθρά Θάλασσα όπου στέλνουμε φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού είναι… κοντά, μόνο η Κύπρος είναι μακριά!  

Το ουκρανικό Υπουργείο Αμύνης έδωσε στην δημοσιότητα την είδηση, η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση έναντι  της Ρωσίας την ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι παρέδωσε στο Κίεβο φορητούς πυραύλους Stinger!

Τα συγκεκριμένα τα πήραν από τα νησιά και η ανάρτηση του ουκρανικού Υπουργείου Αμύνης επιβεβαιώνει πως εκτός από τεθωρακισμένα, αποσύρθηκαν από τα νησιά «πυρομαχικά και φορητοί πύραυλοι Stinger» και παραδόθηκαν στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση μέχρι και σήμερα αρνείται πως έστειλε πυραύλους στην Ουκρανία. Όμως παραδόθηκαν περίπου 50 φορητά συστήματα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπεύθυνα για την κατάρριψη τουλάχιστον 5 ρωσικών ελικοπτέρων.

Exit mobile version