Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Πορτοκαλί” επανάσταση ετοίμαζαν οι ΗΠΑ στην Σερβία

“Πορτοκαλί” επανάσταση ετοίμαζαν οι ΗΠΑ στην Σερβία

Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για το Κοσσυφοπέδιο, όπου οι Αλβανοί κατσαπλιάδες καταπιέζουν κατάφορα εκατό χιλιάδες Σέρβους της περιοχής Μητροβίτσα, στο Κοσσυφοπέδιο που αποτελεί μία σερβική πατρίδα που πήραν δια της βίας οι Αλβανοί με τους βομβαρδισμούς των αμερικανών. Δεν τους αρέσει καθόλου η στάση του σημερινού προέδρου της Σερβίας, ο οποίος δεν κάνει πίσω στο εθνικό αυτό θέμα! Ανησυχούν επίσης για την ρωσσική παρουσία στα Βαλκάνια γιατί γνωρίζουν ότι πολύ εύκολα μπορεί να αλλάξει οι αμερικανόφιλες εξουσίες τόσο σε Σκόπια όσο και σε Ελλάδα και Βουλγαρία και αυτό θα είναι πολύ άσχημο για αυτούς, αφού ανοίγει τον δρόμο προς την Μεσόγειο για την Ρωσσία.. 

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άννα Μπρνάμπιτς αποκάλυψε στα σερβικά μέσα ενημέρωσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας προειδοποίησαν τις αντίστοιχες σερβικές για μια προγραμματισμένη απόπειρα εξέγερσης από φιλοδυτικούς διαδηλωτές το βράδυ της Κυριακής όταν και επιχείρησαν να καταλάβουν το δημαρχείο του Βελιγραδίου.

Πλήθος διαδηλωτών με το σύνθημα ότι οι πρόσφατες εκλογές ήταν «άδικες» και υπό την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Η Σερβία κατά της βίας» προσπάθησε να καταλάβει το δημαρχείο της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός της Σερβίας δημόσια ευχαρίστησε την Ρωσία για την αποτροπή μίας «πορτοκαλί επανάστασης».

Ο όρος δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία καθώς με επαναστάσεις διαφόρων χρωμάτων ανατράπηκαν φιλορωσικές κυβερνήσεις στην Ουκρανία και στην Γεωργία στο παρελθόν.

Ο Σέρβος πρόεδρος Α. Βούτσιτς ενοχλεί πάρα πολύ τους Δυτικούς και αναζητούν με οποιονδήποτε τρόπο την «αντικατάστασή» του.

Exit mobile version