Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ: “ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΜΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ”

ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ: “ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΜΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ”

H “επετειακή έκδοση για τα 70 χρόνια του Μικρού Ήρωα” και η Χρυσή Αυγή

Φαίνεται πως για κάποιους η έννοια Εθνική Αντίσταση είναι ταυτισμένη για κάποιες με τους κομμουνιστές! Αυτό είναι πέρα για πέρα ψευδές, όχι μόνο γιατί οι αριστεροί κατ’ ουσίαν δεν έκαναν αντίσταση και θυμήθηκαν την κατοχή της χώρας όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος μεταξύ Γερμανίας και Μόσχας, αλλά και γιατί δράση εναντίον των κατοχικών στρατευμάτων είχαν και οργανώσεις καθόλου κομμουνιστικές, μάλλον το αντίθετο. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της ΠΕΑΝ, της Λέλας Καραγιάννη, η οποία αποτελείτο από πατριώτες εθνικών φρονημάτων. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, τότε οι κομμουνιστές καταδίκασαν την ανατίναξη της ΕΣΠΟ και την χαρακτήρισαν προβοκατόρικη ενέργεια. 

Ο σκιτσογράφος Δερβενιώτης αριστερών φρονημάτων ανέλαβε μία εικονογράφηση του “Μικρού Ήρωα”. Για αυτόν το να είσαι “ακροδεξιός” στην Ελλάδα σημαίνει ότι “η μισή σου καρδιά ανήκει στους ναζί”. 

Αυτή η αναφορά του σε όλα τα σάιτ, όπου κυκλοφόρησε η συνέντευξη του, αφορούσε εμμέσως πλην σαφώς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γιατί γι’ αυτόν φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες είναι “ακροδεξιοί” με την μισή τους καρδιά να ανήκει στους ναζί!!! 

Θα ήθελε τον “Μικρό Ήρωα” του αείμνηστου Ανεμοδουρά, ενός ξεχωριστού Πατριώτη από την Μέσα Μάνη, να τον κάνει αριστερό! Δυστυχώς για αυτόν δεν τον έκανε και δεν ανήκε ποτέ η μισή του καρδιά στην Μόσχα και στον Στάλιν όπως θέλουν τους αντιστασιακούς οι αριστεροί. Χαρακτηριστικά είναι και τα παρακάτω από συνέντευξή του στην οποία αναφέρεται και στον σύλλογο “Οι φίλοι του Μικρού Ήρωα”, που έχει ιδρύσει τιμώντας την μνήμη του παππού του ο εγγονός του και στον οποίο είναι μέλη και άτομα που έχουν πολιτευτεί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… Πρόσκληση σχετική είχε λάβει και ο συναγωνιστής Μιχαλολιάκος. Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη Δερβενιώτη: 

ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ: “ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΜΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ”

“Με αφορμή τη συμμετοχή του στην επετειακή έκδοση του Μικρού Ήρωα, μιλήσαμε με τον γνωστό σκιτσογράφο για την ακροδεξιά, τον Αλισάνογλου και τους Ράδιο Αρβύλα αλλά και για τον πατέρα του, τον μεγάλο λαϊκό συνθέτη, Θόδωρο Δερβενιώτη.”  

“Είναι μια, εις διπλούν μάλιστα, καθώς είναι δύο τόμοι. Πλειάδα σύγχρονων σκιτσογράφων δίνουν ο καθένας τη δική του οπτική πάνω στον γνωστό ήρωα. Η ιδέα ήρθε απ’ τον Λεωκράτη Ανεμοδουρά, τον εγγονό του Στέλιου Ανεμοδουρά που έγραφε τον Μικρό Ήρωα, και συνεχίζει να έχει μέχρι σήμερα έναν εκδοτικό με το ίδιο όνομα. 

“Πάντως, όσον αφορά το θέμα της ιστορίας, από την πρώτη σελίδα κιόλας δείχνει να υπάρχει μια προσέγγιση μεταξύ του Θαλάσση και μιας ακροδεξιάς ομάδας, η οποία όπως όλες βαφτίζεται “πατριωτική”. Από εκεί ξεκινάει το νήμα της αφήγησης.”

“Οπότε θα τεθούν αυτά τα ερωτήματα: τι είναι πατριωτικό, τι πρέπει να είναι πατριωτικό, τι είναι εθνικιστικό και τι πρέπει να λέγεται εθνικιστικό σε αντίθεση με το πατριωτικό …”

“Πάντως ο Μικρός Ήρωας δεν είχε ιδεολογικό πρόσημο στην εποχή του, το είχε αποφύγει ο συγγραφέας του -ούτε κομμουνιστής ούτε ΕΔΕΣ…
Ήταν πατριώτης, ναι.

Εσύ του έχεις δώσει κάποιο ιδεολογικό πρόσημο;
Όχι, κανένα. Όταν πρωτοείπα την ιδέα στον Λεωκράτη, μου είπε ότι “το μόνο που δεν θέλω είναι να κάνεις κάτι που δεν θα έκανε και ο συγγραφέας” και τον διαβεβαίωσα ότι δεν ήταν ούτε στους σκοπούς ούτε στην ιστορία κάτι τέτοιο …

Γενικά είναι λίγο μπερδεμένο να είσαι ακροδεξιός στην Ελλάδα δεδομένου ότι η μισή σου καρδιά ανήκει στους ναζί κατακτητές …”

Exit mobile version