Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού: το χρέος αυξάνεται και αυτοί λένε ότι πάμε… καλά!

Η κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού: το χρέος αυξάνεται και αυτοί λένε ότι πάμε… καλά!

Με την πολιτική των μνημονίων αυξήθηκε το χρέος τα τελευταία χρόνια πενήντα ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ και ο Μητσοτάκης θριαμβολογεί ότι μειώνει το χρέος! Το μειώνει σε σχέση με το ΑΕΠ, παίζει δηλαδή με έννοιες και λέξεις δυσνόητες στον λαό και κάνει κυριολεκτικά το μαύρο άσπρο! Την ίδια ώρα ασύστολα και αναίσχυντα κερδοσκοπούν εις βάρος του λαού οι αλυσίδες τροφίμων και συνεχίζεται το ψέμα ότι έχει τελειώσει το μνημόνιο ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει. Απόδειξη για αυτό η ίδια ομολογία υπουργού προς το προσωπικό των νοσοκομείων ότι δεν μπορεί να αυξήσει τον μισθό τους, αλλά θα το κάνει αυξάνοντας την αποζημίωση της εφημερίας. Γιατί δεν μπορεί να αυξήσει τον μισθό τους; Γιατί δεν το επιτρέπει η “υψηλή εποπτεία”… η οποία κατ’ ουσίαν είναι και αυτή μνημόνιο.  

Το χρέος το δεύτερο (το 2011)  μόλις έτος ένταξης της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο έφτασε στο ιλιγγιώδες επίπεδο των 355,7 δις. ευρώ! Στα 403,44 δισ. ευρώ σκαρφάλωσε στο τέλος του Απριλίου και ήδη βρίσκεται κατά 8 δισ. ευρώ, υψηλότερα από το στόχο για ολόκληρο το 2023.

Εγκώμιο στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild, με αφορμή την δυναμική της επάνοδο μετά την κρίση χρέους της περασμένης δεκαετίας με τίτλο: «Το ελληνικό (γαλανόλευκο) θαύμα».

Από «προβληματικό παιδί της ευρωζώνης» το 2010, «η Ελλάδα είναι τώρα ένας δυναμικός εξωστρεφής προορισμός για τους επενδυτές, με ισχυρή φωνή στην καρδιά της ΕΕ και μια οικονομία που βιώνει μια άνευ προηγουμένου αναγέννηση». Παράλληλα φιλοξενεί και συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρεται στις … θετικές οικονομικές επιδόσεις!

« … Παρά τους παγκόσμιους αντίθετους ανέμους, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να έχει καλύτερες επιδόσεις από την οικονομία της ευρωζώνης», δήλωσε.

Exit mobile version