Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άγιον Όρος: Ανεπιθύμητος ο Ελπιδοφόρος 

Άγιον Όρος: Ανεπιθύμητος ο Ελπιδοφόρος 

Επιτέλους το Άγιον Όρος, το οποίο αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των Ορθοδόξων Ελλήνων, αποφάσισε να αντιδράσει και κήρυξε ανεπιθύμητο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, που ήθελε να το επισκεφθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σκοπεύει να επισκεφθεί το Άγιον Όρος μέσα στον Ιανουάριο, αλλά οι Μονές της Αθωνικής Πολιτείας τον έχουν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Ιερών Μονών έστειλαν σχετική επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην οποία και αναφέρουν πως ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Ελπιδοφόρος δεν είναι ευπρόσδεκτος να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μοναστική Πολιτεία, είναι ότι στις 9 Ιουλίου του 2022, στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης της Μητρόπολης Βούλας, είχε τελέσει τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού ομογενών μας εξ Αμερικής.

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η ιερά κοινότητα με λύπη διαπίστωσε πως με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη σχετική βάπτιση, δημιουργήθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι η Εκκλησία αποδέχεται το μυστήριο του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, μήνυμα το οποίο είναι σαφώς αντίθετο προς τα δόγματα και τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα, τονίζει με έμφαση ότι το γεγονός αυτό δεν ταιριάζει με την ευαγγελική διδασκαλία.”

Τον τελικό λόγο βεβαίως θα έχει ο Βαρθολομαίος, του οποίου παιδί είναι ο Ελπιδοφόρος και που οι δύο είναι παιδιά της Ουάσιγκτον. Θα τολμήσει το Άγιον Όρος να επιμείνει στο ανεπιθύμητος και να μην δεχθεί παρέμβαση του Βαρθολομαίου για επίσκεψη του Ελπιδοφόρου ή θα δικαιωθεί η Ιερά Μονή Εσφυγμένου, που είναι σε σύγκρουση με τον Βαρθολομαίο; 

Exit mobile version