Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζητάει και το Καστέλι η Αμερική! Δηλαδή όλη την Κρήτη από Δύση μέχρι Ανατολή…

Ζητάει και το Καστέλι η Αμερική! Δηλαδή όλη την Κρήτη από Δύση μέχρι Ανατολή…

Πριν από ίσως και δέκα χρόνια, ταξιδεύοντας από το Ηράκλειο προς τον Άγιο Νικόλαο, έβλεπα τεράστιες αερογέφυρες πάνω από φαράγγια. Ήταν φανερό ότι κάτι μεγάλο ετοιμαζόταν. Οι ντόπιοι το ψιθύριζαν ότι ετοιμάζουν πολεμικό αεροδρόμιο στο Καστέλι οι αμερικανοί. Και να που η ώρα του έρχεται… Διαβάσαμε σχετικά: 

“Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα βρίσκεται το Σάββατο στην Κρήτη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι η πλέον θετική και ευχάριστη για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, ο οποίος και πάλι εκτός απροόπτου αναμένεται να έχει δύσκολες διαπραγματεύσεις στην Τουρκία και πολύ δύσκολες και περίπλοκες συνομιλίες στο Ισραήλ για την πορεία του πολέμου στη Γάζα, τον κίνδυνο περαιτέρω επέκτασης των συγκρούσεων, καθώς και τον αυξανόμενο κίνδυνο στην Ερυθρά Θάλασσα από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία, αν δεν συμφωνηθεί εκεχειρία στη Γάζα.

Ο κ. Μπλίνκεν αναμένεται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση επιπλέον διευκολύνσεις για προσωπικό και επιχειρήσεις εν όψει του κινδύνου επέκτασης του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Το πιθανότερο είναι η αμερικανική πλευρά να ζητήσει διευκολύνσεις στο Καστέλι της Κρήτης, που βρίσκεται χιλιομετρικά πιο κοντά στα πεδία των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή …

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η κυβέρνηση μόλις προσφάτως, μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα και στα … μουλωχτά, παραχώρησε, ως μη όφειλε εκ του Συντάγματος, το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τη διευκόλυνση αμερικανικού προσωπικού και πιθανών αμερικανικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Exit mobile version