Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μπλίνκεν, η Τουρκία και ο Γεραπετρίτης: Μεγάλη εθνική ήττα που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν σαν νίκη!

Ο Μπλίνκεν, η Τουρκία και ο Γεραπετρίτης: Μεγάλη εθνική ήττα που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν σαν νίκη!

Δεν μας ενδιαφέρει, δήλωσε ο Γεραπετρίτης εάν η Τουρκία πάρει F16!

Το ακούσαμε και αυτό ότι μας είναι αδιάφορο το εάν και τι οπλικά συστήματα θα προμηθευτεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ! Λες και η Τουρκία δεν έχει δημόσια εκφρασμένες επιθετικές τάσεις εναντίον της Ελλάδος και ευρίσκεται κάπου στην μακρινή Ασία ή την Αφρική! 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως είναι θέμα χρόνου (Οι ΗΠΑ έβαλαν την Ελλάδα σε αναμονή 18 μηνών!) η Ελλάδα να μπει στο πρόγραμμα των F-35. Δήλωσε ακόμη:«Για εμάς είναι εντελώς αδιάφορο τι κάνει η Τουρκία σε σχέση με τις ΗΠΑ»

«Αισθάνομαι ότι το ζήτημα των F-35 θα λήξει. Είναι θέμα χρόνου. Η Ελλάδα θα μπει στο πρόγραμμα των F-35 … Για εμάς είναι εντελώς αδιάφορο τι κάνει η Τουρκία σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμείς έχουμε εδραιώσει αυτοτελώς και αυτοδύναμα μια σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι μια απολύτως σταθερή, ισότιμη σχέση διπλωματικής ειλικρίνειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πώληση F-16 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, σημείωσε:

«Eμείς δεν μπορούμε να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική διπλωματία, η αμερικανική πολιτεία, ουσιαστικά αποδίδει την αμυντική της συνδρομή, τους εξοπλισμούς και σε άλλες χώρες».

Τελικά η Τουρκία με αντάλλαγμα την άρση του βέτο για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εξασφάλισε καθώς φαίνεται, την προμήθεια F16 κι εκατοντάδων πυραύλων την ίδια στιγμή που κάνει δοκιμή των ρωσσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S400! Οι δικοί μας από την πλευρά τους δηλώνουν αδιάφοροι για τα οπλικά συστήματα της Τουρκίας κι όσο για τα F35 το πρόγραμμα πήρε αναβολή 18 μηνών κατ’ απαίτηση της Τουρκίας σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτή την μεγάλη εθνική ήττα την παρουσιάζουν οι μισθοφόροι των ΜΜΕ σαν… νίκη!   

Exit mobile version