Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταγγελία του ρωσσικού υπουργείου αμύνης για την εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο της Ουκρανίας

Καταγγελία του ρωσσικού υπουργείου αμύνης για την εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ενάντια στην θέληση του Ελληνικού Λαού, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε μία ολοφάνερη εμπλοκή της στον πόλεμο Ρωσσίας – Ουκρανίας, δίνοντας μάλιστα πολύτιμα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεών μας όπως τα αντιαρματικά RPG και τους πυραύλους Stinger. Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο και απόλυτα κυρίαρχη θα είναι στην περιοχή καθώς φαίνεται η Ρωσσία. Αυτό δεν θα έχει συνέπειες για την Ελλάδα; 

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που προσέφεραν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για να επιβάλλει την τυραννία του Κιέβου στους ρωσόφωνους πληθυσμούς της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, αναφέρουν οι Ρώσοι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι «τα ξένα εχθρικά κράτη παρείχαν στον ουκρανικό στρατό πάνω από 1.600 πακέτα πυραύλων και όπλων πυροβολικού, περισσότερα από 200 αντιαεροπορικά συστήματα, περισσότερα από 5.220 τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερα από 23.000 drones».

Aπό ελληνικής πλευράς παραδόθηκαν στους Ουκρανούς:

45-122 ΤΟΜΑ BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά των πολυβόλων τους

15.000 βλήματα των 73 χλστ.

15.000 ρουκέτες των 122 χλστ.

20.000 επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ

3.200.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,

60 MANPAD FIM-92 Stinger,

17.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών

1.100 αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18

Με δεδομένο ότι η Τουρκία πράγματι έκανε μία πονηρή και έξυπνη πολιτική κρατώντας αποστάσεις, αναρωτήθηκε κανείς από αυτούς που μας κυβερνούν εάν θα εκμεταλλευτεί την νίκη της Ρωσσίας και την εμπλοκή της Ελλάδος υπέρ της; Βεβαίως η επαναπροσέγγισή της με την Ουάσιγκτον αλλάζει τα δεδομένα. Αρκεί όμως αυτό; Γιατί η Τουρκία έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίζει παιχνίδια ταυτόχρονα και με τις δύο μεγάλες δυνάμεις, ενώ η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

Exit mobile version