Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Φραγκλίνος Ρούζβελτ: “Φασισμός είναι η ιδιοκτησία της κυβέρνησης από οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εξουσία”

Φραγκλίνος Ρούζβελτ: “Φασισμός είναι η ιδιοκτησία της κυβέρνησης από οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εξουσία”

“Η Δημοκρατία είναι το μονογενές και γνήσιο παιδί του Καπιταλισμού, και το όργανό του που επιβάλλει τη θέλησή του κάνοντάς την να φαίνεται ως ή λαϊκή θέληση.” – Ιωάννης Μεταξάς

Ένας ορισμός για το τι είναι “φασισμός”, ορισμός ιδιαίτερα ενδιαφέρων, αλλά και επίκαιρος είναι αυτός του Φραγκλίνου Ρούζβελτ, ο οποίος σε μια επιστολή του προς το Κογκρέσο ενάντια στα μονοπώλια έγραφε: 

“Η ελευθερία σε μια δημοκρατία δεν είναι ασφαλής, αν οι άνθρωποι ανέχονται την ανάπτυξη της ιδιωτικής δύναμης σε  σημείο όπου γίνεται ισχυρότερη από το κράτος το ίδιο. Αυτό, στην ουσία, είναι ο φασισμός, η ιδιοκτησία της κυβέρνησης από ένα άτομο, μια ομάδα, ή από οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εξουσία”.

Αυτό το οποίο ο Ρούζβελτ στην επιστολή του περιγράφει σαν “φασισμό”, δηλαδή το να έχει καταστεί το κράτος υποχείριο ιδιωτικών δυνάμεων της οικονομίας, είναι σήμερα μια θλιβερή πραγματικότητα, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο.

Πράγματι, πέρα από κάθε υποκρισία είναι προφανές ότι η κυβέρνηση κάθε χώρας είναι πλέον ιδιοκτησία οργανωμένων συμφερόντων και βεβαίως ποδηγετείται από τα περίφημα ΜΜΕ και τις μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου, που λειτουργούν σαν μηχανισμοί πιέσεως, στους οποίους κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί και εις ό,τι αφορά την Πατρίδα μας, είναι δεδομένο ότι μια χούφτα ολιγάρχες κρατούν στα χέρια τους την Ελλάδα, έχοντας καταστεί ιδιοκτήτες του κράτους!

                                            Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Exit mobile version